Dolarda sakin seyir sürüyor

Dolar/TL 3.5690 civarında sakin seyrini sürdürüyor. Piyasalarda olası bir kabine revizyonu ve dış veriler izleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yurtdışında önemli piyasaların kapalı olması nedeniyle haftaya sakin bir seyirle başlayan dolar/TL saat 11.50 itibariyle 3.5690 seviyesinde yer alıyor.

ABD, İngiltere ve Çin piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu dün, dar bir bantta hareket eden ve dün akşam saatlerinde 3.5778/3.5801 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 3.5825 seviyesine kadar yükselmişti.

Gün içerisinde 3.9864'e kadar çıkan euro/TL ise aynı saatlerde hafif gerileyerek 3.9776'dan işlem görüyor.

Kabine revizyonu izleniyor

Piyasaların yurtiçinde en önemli gündem maddesi olası bir kabine revizyonu olmaya devam ediyor. Özellikle ekonomi yönetiminde değişiklik yapılıp yapılmayacağı, yapılır ise nasıl bir değişikliğe gidileceği yakından takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada kabine revizyonunu Başbakan Binali Yıldırım ile değerlendirip gereğini yapacaklarını söylemişti. Dolayısıyla olası bir kabine değişikliğinin her an yapılabileceği belirtiliyor.

"Piyasalar ABD tatil dönüşü yeniden hareketlenecek"

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, bu sabahki notunda "Yurtdışında ABD'den gelecek önemli veriler ve bölgesel Fed başkanlarının açıklamaları eşiğinde dolar hareketi beklerken, içeride de kabine revizyonuna reaksiyon vermesi beklenen bir TL görüyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu önemli gelişmeler öncesinde 3.55–3.58 bandını koruma eğiliminde olan TL açısından olumlu seyir için 3.55'in altında kalıcılık görmemiz gerek. Kurda 3.58 üzerindeki her türlü hareket ise TL adına oynaklığı artıracak ve 3.62 seviyesinin hedeflenmesine neden olacaktır. Piyasalar ABD tatil dönüşü yeniden hareketleneceği için aralıklar genişleyecektir."

İtalya'da erken seçim ihtimali gündemde

Yunanistan'ın kurtarma paketine yönelik endişeler, İtalya'da erken seçim ihtimali ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin parasal genişlemeye devam etmesi gerektiğine dair açıklamaları euroyu bugün baskı altında tutmaya devam etti.

Avrupa'daki jeopolitik endişeler risk iştahında düşüşe neden olurken, Asya hisse senetleri üzerinde ağırlığını hissettirdi ve yen ve altın da dahil olmak üzere güvenli limanlarda artışa neden oldu fakat Uzakdoğu'da bazı piyasaların tatilde olması nedeniyle işlem hacmi zayıf kaldı.