Dünya Bankası'ndan 75 milyon dolarlık yardım

Dünya Bankası, halkın yüzde 80'inin yoksul olduğu 22 milyon nüfuslu Madagaskar'a acil finansal yardıma ilişkin 2 projeyi onayladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTANANARİVO - Dünya Bankası, çekirge istilası ve kuraklıktan etkilenen 13 milyon kişinin gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla Madagaskar'a acil finansal yardıma ilişkin 2 projeyi onayladı. 

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, ilk projenin Uluslararası Kalkınma Birliği tarafından 65 milyon dolar krediyi kapsadığı ve özellikle çekirge istilası ve kuraklıktan etkilenen bölgelere yönelik olduğu belirtildi. 

Açıklamada, bu projenin ekmeğini topraktan çıkaran ve tekrarlanan doğal afetler nedeniyle büyük kayba uğrayan 9 milyon Madagaskarlının geçimini sağlayabilmesini hedeflediği kaydedildi. 

10 milyon dolarlık ikinci projenin ise hassas durumdaki gebe, emziren kadınlar ve 5 yaşın altındaki çocuklar olmak üzere 687 bin kişinin daha temel gıdaya erişebilmesi için ülkenin çabalarını desteklemeye yönelik olduğu bildirildi. 

Gıda hizmetlerinden 2,6 milyon kişinin yararlanacağının vurgulandığı açıklamada, proje başkanı Jumana Qamruddin, "22 milyon nüfuslu Madagaskar'ın yüzde 80'inin yoksul olduğuna, günde 1,25 dolardan az gelirle yaşamını sürdürmeye çalıştığına, birçok kişinin açlıktan ya da yetersiz beslenmeden etkilendiğine" dikkati çekti. 

Qamruddin, bu yardımın gıda güvenliğinin kötüleşmesini, dolayısıyla insani krizi önlemek için gerekli olduğunu belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir