Gedik Yatırım'a 'AA-(Trk)' notu

JCR-Eurasia Rating, Gedik Yatırım ve iştiraklerinin Uzun Vadeli Ulusal Notunu "AA-(Trk)" olarak belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gedik Yatırım, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR-Eurasia Rating’e, rating ölçümü yaptırdı.

JCR Eurasia Rating, “Gedik Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş ve İştirakleri”ni konsolide olarak yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘AA- (Trk)’ görünümünü ise ‘Stable ’ olarak belirledi.

Diğer taraftan, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Yerel Para Notları Ülke Notu tavanı olan ‘BB’ olarak belirlenmiştir.

Diğer notlarla birlikte detaylar:

 

 

Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu

:

BB /(Stabil görünüm)

Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu

:

BB /(Stabil görünüm)

Uzun Vadeli Ulusal Notu

:

AA-(Trk) /(Stable görünüm)

Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu

:

B /(Stabil görünüm)

Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu

:

B /(Stabil görünüm)

Kısa Vadeli Ulusal Notu

:

A-1+(Trk)/(Stabil görünüm)

Desteklenme Notu

:

2

Ortaklardan Bağımsızlık Notu

:

AB

JCR Eurasia Rating raporunda; Gedik Yatırım’ın özellikle iç kaynaklarındaki artışa dayalı olarak son dokuz yıllık süreçte sektörün iki katı üzerinde büyüme gösterdiği, aktif ve öz kaynak karlılığı açısından gösterdiği performansın sektör ortalamalarının üzerinde olduğu, yüksek likidite ve sermaye yeterlilik tabanına sahip, mevcut sermayeleşme düzeyi ile ek sermaye ihtiyacı duymadan daha fazla büyüme imkânına sahip olduğu, müşteri tabanı ve işlem hacminin yarattığı içsel kaynaklarının artan sürekliliği sayesinde, mevcut borçlarını ve planlanan boyuttaki borçlanma aracı ihraçlarını zamanında ödeyebilecek nakit ve fon üretim gücüne sahip olduğu belirtildi.

Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç, “Sermaye piyasalarında 21 yıldır faaliyet gösteren bir aracı kuruluş olarak rating ölçümü yaptırmak iş planlarımız içerisinde yer alıyordu. Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz tahvil ihracı bu süreci hızlandırmış oldu. Almış olduğumuz not, Gedik Ailesi olarak bizi çok gururlandırdı. Özellikle yatırımcı güveni olmak üzere, bundan sonraki tüm projelerimiz için çok önemli bir referans çalışma olacaktır ” açıklamasını yaptı.