Gedik Yatırım'da yeni atama

Can Pamir, Gedik Yatırım’da Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sermaye Piyasalarının deneyimli ismi Can Pamir, Gedik Yatırım’da Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Pamir, kurumun pazarlama stratejileri ve faaliyetlerinin geliştirilmesi ve koordine edilmesinden sorumlu olacak. 

Pazarlamaya sadece yeni müşteri bulma veya talebi artırma dar kapsamından bakılmasının eski ve yetersiz bir bakış açısı olduğunu, modern pazarlamanın yatırımcıların ihtiyaçlarını anlayarak bu ihtiyaçların etkin ve verimli bir şekilde karşılanması temeline dayanan genel bir kurumsal felsefe olduğunu söyleyen Can Pamir, Gedik Yatırım’ın yatırımcılar nezdinde edinmiş olduğu özel yeri, Kurum’un üst yönetiminin bu modern pazarlama felsefesini başarıyla uygulaması sonucu oluştuğunu kaydetti.

Can Pamir Kimdir? 

1972 yılında Ankara’da doğan Can Pamir, İlk ve Orta Eğitimi’ni TED Ankara Kolej’inde tamamladı. 1991 yılında girdiği ODTÜ İşletme Bölümü’nü, 4.00 tam not ortalamasıyla Üniversite, Fakülte ve Bölüm Birincisi olarak tamamlayan Pamir, bu derecesiyle İşletme Bölümü’nden “tam” not ortalamasıyla mezun olan ilk öğrenci oldu. Burslu olarak okuduğu University of Illinois at Urbana-Champaign’de muhasebe ve finans alanındaki yüksek lisans çalışmasını da 4.00 tam ortalamayla birinci olarak tamamladı ve 1998 yılında yurda döndü.
 
Aynı yıl bankacılık kariyerine Finansbank Ankara Şubesi Kurumsal Bankacılık Bölümünde başlayan Pamir, 1999-2001 yılları arasında Finansbank İsviçre ve Finansbank Hollanda’da Ticaret Finansmanı ve Kurumsal Bankacılık Bölümlerinde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
2001-2003 yılları arasında Dünya Bankası’nın özel sektör kolu olan International Finance Corporation (IFC)’de Türk ve Hırvat bankalarından sorumlu yatırım uzmanı olarak çalıştı.
 
2003-2005 yılları arasında Finansbank İsviçre’nin İstanbul Temsilcilik Ofisinde, Pazarlama ve İş Geliştirme görevlerini Başkan Yardımcısı olarak yürüten Pamir, 2005 Eylül – 2006 Aralık ayları arasında da Finansbank Genel Müdürlük bünyesinde Private Banking Bölümü’nü kurarak Ürün ve Müşteri Geliştirme Birim Müdürü olarak görev aldı.
 
2006 Aralık ayında İş Yatırım’a Pazarlama Müdürlüğü’nü kurmak üzere katıldı ve bu tarihten 2015 yılı Nisan ayında kadar İş Yatırım’da pazarlama strateji ve faaliyetlerinin geliştirilmesi ve koordinasyonundan sorumlu Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. 
 
2015 yılı Nisan ayında Gedik Yatırım’a Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı. 
 
Halen Bilgi Üniversitesi’nde Pazarlama alanında doktora çalışmalarına devam etmekte olan Pamir, iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.