Dolar/TL faiz öncesi yükselişe geçti

Fed'in beklentilere paralel gelen kararı sonrası 3.81'e gerileyen dolar/TL, bugün TCMB'nin faiz kararı öncesi 3.84'ün üzerini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarıyla yön arayışında.

Bugün, başta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olmak üzere Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) toplantıları yatırımcıların odağında olacak.

TCMB, faiz kararını saat 14:00'te açıklayacak. Beklentiler GLP'de 100 baz puan artış olacağı yönünde. BoE 15:00'da, ECB ise 15:45'de faiz kararlarını duyuracak. Her iki bankanın da faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

ABD Merkez Bankası Fed, dün açıkladığı kararları ile beklentileri karşılamış ve 25 baz puan faiz artışına gitmişti. Banka ayrıca gelecek yıl için 3 faiz artışı sinyali vermişti.

Dolar/TL yukarı yönlü hareketlendi

Fed'in kararlarının beklentilere paralel gerçekleşmesi ve bankanın gelecek iki yıl için faiz artışı öngörülerini artırmak yerine sabit tutmasının ardından Türk Lirası, dolar karşısında değer kazandı. TCMB'nin faiz kararının beklendiği güne 3.81 seviyesinden başlayan dolar/TL, öğle saatlerine doğru yukarı yönlü hareketlendi ve 3.84'ün üzerini gördü.

Dolar/TL saat 13:23'te 3.8385'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5400 ve sterlin/TL 5.1650 seviyesinde yer aldı.

Fed'in ardından Körfez ülkeleri faiz artışına gittiFed'in ardından Körfez ülkeleri faiz artışına gitti