IMF: Küresel büyüme tahminlerin altında kalacak

IMF'nin Asya-Pasifik direktörü Rhee, ekim ayında yüzde 3.7'ye indirdikleri küresel büyüme tahminlerini ocakta daha da düşürebileceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Asya ve Pasifik bölgesinden sorumlu direktörü Changyong Rhee ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimlerinin şirketlerin güvenini ve yatırımları Asya başta olmak üzere küresel çapta etkilemeye devam ettiğini belirterek, küresel büyüme tahminlerini ocak ayında daha da düşürebilecekleri uyarısında bulundu.

Rhee Çin'e yapılan ihracata bağlılıkları göz önüne alındığında, Japonya ve Güney Kore'nin bölgede ticaret savaşından en fazla etkilenen ülkeler arasında olabileceğini söyledi.

Rhee, "Yatırım beklenenden daha zayıf. Güven kanalının Asya ekonomileri başta olmak üzere küresel ekonomiyi etkilemeye devam ettiğini düşünüyorum... Küresel ekonomik büyümeyi ekimdeki tahminlerimizden biraz daha yavaş gerçekleşecek gibi görüyoruz" dedi.

IMF Çin-ABD ticaret savaşının olası etkilerini gerekçe göstererek temmuz ayında 2018 ve 2019 için yüzde 3.9 olarak öngördüğü küresel büyüme tahmini ekim ayında yüzde 3.7'ye indirmişti.

Rhee IMF'nin yalnızca Asya'da değil, Avrupa ve ABD'de de yavaşlama belirtilerini göz önüne alındığında, ocak ayında büyüme tahminlerini daha da düşürebileceğini söyledi.

Dünyada yeni bir parasal gevşeme dönemi başlıyorDünyada yeni bir parasal gevşeme dönemi başlıyor

BIS'ten piyasalarda BIS'ten piyasalarda "sert satış" uyarısı