İşlem sınırı iki katına çıkarıldı

İMKB tek seferde gerçekleştirilebilecek işlem sınırını artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Pay Piyasası Müdürlüğü tek emirle bir seferde gerçekleştirilebilecek en yüksek işlem tutarı ve varant piyasa yapıcıları için maksimum kotasyon miktarının artırılmasına karar verdi.
İMKB tarafından yayımlanan 405 nolu genelge ile pay piyasasında ve Gelişen İşletmeler Piyasasında (GİP) hali hazırda uygulanan tek emirle bir seferde gerçekleştirilebilecek olan en yüksek işlem tutarı sınırı, 1 milyon 500 bin liradan 3 milyon liraya yükseltildi.
Aynı genelgede varantlar ve sertifikalarda piyasa yapıcıları için 100 bin lot olarak belirlenmiş olan maksimum kotasyon miktarı da artırılarak 500 bin lota çıkarıldı.
Yayımlanan genelgede belirtilen bu uygulamaların 15 Ekim 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği kaydedildi.
Tek emirle bir seferde gerçekleştirilebilecek en yüksek işlem tutarı, bir hesaptan bir hisse sırasına tek emirle gönderilebilecek en yüksek tutarı ifade ediyor. Bir hisse sırasında 1,5 milyon lira üzerinde alış ya da satış emri göstermek isteyen yatırımcı ya da kurum bunu iki ya da daha fazla emir göndererek sisteme iletmek zorunda kalıyordu. Son genelge ile 15 ekim tarihinden itibaren bu sınır 3 milyon liraya yükseltilmiş oldu.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir