Küresel piyasalar petrolle yükseldi

Piyasalar, OPEC üyelerinin petrol üretimini sınırlaması tasarısının kabul edilmesi beklentisiyle yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya borsaları bugün genel olarak düşüşler yaşarken, petrol fiyatları Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri tarafından üretimin azaltılacağına dair gittikçe artan beklentilerle beraber bir yılın zirvesine yakın seviyelere yükseldi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi  yatırımcıların, ABD'de başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın  kazanacağına daha düşük ihtimal vermesiyle dün yaşadığı yükselişin ardından bugün yüzde 0.9 geriledi.

Japonya Nikkei endeksi ise zayıf yenin katkısıyla yüzde 1.1 yükseldi. Güney Kore'de Samsung Electronics, Galaxy Note 7 model telefonuyla ilgili krizin kontrol altında tutulamamasıyla beraber yüzde 7'nin üzerinde bir değer kaybıyla en büyük bir günlük kaybına doğru gidiyor.

Şirket, Note 7 marka telefonlarının satışlarını durdurmuş ve bazı telefonların neden alev aldığını anlayana kadar kullanıcılardan telefonu kullanmayı bırakmalarını istemişti.

Samsung'un yaşadığı bu kriz başlıca rakiplerinden olan Apple hisselerinde dün yükselişe neden olurken, ABD hisseleri OPEC üyelerinin petrol üretimini indireceğine dair beklentilerin güçlenmesiyle artan enerji hisselerinden destek buldu ve dünü artıda kapattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir