MB Başkanı: Faiz koridoru daraltılabilir

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Faiz koridorunu 2. mekanizma devreye girdiğinde bir miktar daraltmak mümkün olabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, iki ay içinde faiz koridorunun daraltılabileceği sinyali verdi.

Başçı 'Enflasyon Raporu'nun açıklanmasının ardından soru-cevap kısmında yaptığı açıklamada, Merkez Bankasını itfaiyeye benzeterek, görevlerinin öncelikle kriz yönetiminde katkıda bulunmak ve elindeki araçlarla problemler büyümeden çözmeye çalışmak olduğunu kaydetti.

Başçı, "Bu müdahale için belli miktarda itfaiye aracınız olması gerekiyor ki, herhangi bir yerde yangın çıktığında elinizdeki araçlar yeterli olsun. Anında müdahale edebilmek için de elinizde yeteri sayıda itfaiye aracı olması gerekiyor. İkinci aracımız ise yangın musluklarına benziyor, yapısal tarafı daha ağır basan araç. Yangın musluklarını yeterince inşa edebilirsek, itfaiye aracının fazla olması gerekmez. " dedi.

Başçı, inşa sürecinin tamamlanmasının 2 ay içinde olabileceğini, altyapısı için büyük ölçüde hazırlıklarını tamamlandığını, altyapıyı hazırladıktan sonra o kadar geliş faiz koridoruna ihtiyaç kalmayacağını kaydetti.

Başçı, "Faiz koridorunu 2. mekanizma devreye girdiğinde bir miktar daraltmak mümkün olabilir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir