NASDAQ'ın ikinci ismi İstanbul Finans Zirvesi'ne katılacak

Geçen ay Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık için ön anlaşma imzalayan NASDAQ OMX Group'un Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher İstanbul Finans Zirvesi için Türkiye'ye gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçen ay Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık için ön anlaşma imzalayan NASDAQ OMX Group'un Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher İstanbul Finans Zirvesi için Türkiye'ye gelecek. 

18-19 Eylül tarihlerinde İstanbul Ceylan Intercontinental'de düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi'nde, finans ve ekonomi dünyasının önde gelen temsilcileri bulunacak. 

Çok sayıda uluslararası katılımcının ve konuşmacının olacağı zirveye,  Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık için ön anlaşma imzalayan NASDAQ OMX Group'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher da katılacak. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımının beklendiği zirvede, yerli ve yabancı finans piyasalarının önde gelen temsilcileri çeşitli sunumlar gerçekleştirecek. 

Ayrıca zirveye, küresel varlık yönetim şirketi Legg Mason / Parmal'in Avrupa Alternatifler Müdürü ve Kıdemli Yatırım Alternatifler Yetkilisi Christopher Fawcett, İngiltere Birleşik Krallığı Avrupa Kurumsal Yatırım Başkanı ve Devlet Fonu Başkanı Peter Lord, Investec Küresel Varlık Dağılımı Başkanı Philip Saunders,  Stanhope Capital LLP Yönetici Ortağı ve Kurucusu Julien Sevaux  ve Odeabank Finansal Yönetim Başkanı Naim Hakim'in de katılması bekleniyor. 

Geçen yıl 27 ülkeden toplam 61 konuşmacının ve yaklaşık 900 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen zirveye, bu yıl Malezya Merkez Bankası Başkanı Zeti Akhtar Aziz, CIMB Islamic Üst Yöneticisi Badlisyah Abdul Ghani, İngiltere Parlamento Üyesi ve London Strategic House Başkanı Geoffrey Robinson, Kosova Merkez Bankası Başkanı Bedri Hamza, Çek Cumhuriyeti Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Janacek ve Polonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Katarzyna Zajdel-Kurowska gibi üst düzey konuklar katılacak. 

Uluslararası nitelik kazanmış olan zirve, finans, borsa, bankacılık ve yatırım konularında zengin ve farklı alt başlıkları içeren panellerden oluşuyor. İki gün sürecek olan zirvede, "Merkez Bankacıları: Finansal İstikrar, Büyüme ve Parasal Politika, Altyapı ve Kalkınma Finansmanı,  Finans Merkezleri; Canlanma ya da durgunluk, Çalkantılı dönemlerde sermaye piyasaları" gibi çok sayıda önemli panele ev sahipliği yapacak. 

Zirveye yerli ve yabancı finans piyasalarından, "Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, SOCAR Türkiye Üst Yöneticisi  Kenan Yavuz, Aktifbank Üst Yöneticisi Önder Halisdemir, Luxembourg for Finance Finans Merkezi Kalkınma ve Tanıtım AjansıÜst Yöneticisi Nicholas Mackel ile HSBC Genel Müdürü Martin Spurling'in katılması bekleniyor. 

Panelin ikinci gününde Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Mustafa Çulcuoğlu'nun moderatörlüğünü yapacağı "Özel Sermaye Yatırım Bankacılığı, Risk Sermayesi"  konulu panelde CIMB Islamic CEO'su Badlisyah Abdul Gani, Tungsten Capital Ortağı Leonid Simon Vindman, Merrill Lynch Invesment Bank Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Kelezoğlu ve KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürü Süleyman Yılmaz da bulunacak. 

İstanbul Finans Zirvesi'ni Anadolu Ajansı, Halkbank, Borsa İstanbul, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Şekerbank sponsor olarak destekliyor.