Ortaklık sonrası hisseler %7 yükseldi

Çelebi Havacılık Holding'in yüzde 50'sinin Actera'ya devri sonrası Çelebi hisseleri yüzde 7 prim yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çelebi Hava Servisi hisseleri, ana hissedarı Çelebi Havacılık Holding'in yüzde 50'sinin Actera'ya devriyle bugün sert yükseliş kaydetti. İMKB-100 yüzde 0.32 düşüşle kapanırken, günün öne çıkan hisselerinden Çelebi Hava Servisi ise yüzde 6.89 primle 22.5 liradan kapandı.

KAP'a yapılan açıklamada Çelebioğlu Ailesi'nin, Çelebi Havacılık Holding'deki yüzde 50 hissesini 82.1 milyon lira ve 96.8 milyon dolar bedel ile özel sermaye fonu Actera Groupkontrolündeki Zeus Aviation Services Investments BV'ye devretmek için anlaşma dün itibariyle imzalandı.

Çelebioğlu Ailesi aynı zamanda Çelebi Hava Servisi'ndeki yüzde 22.63 hissesini 90 milyon lira bedelle borsa dışında Çelebi Havacılık Holding'e devretti.

İş Yatırım analisti Efe Kalkandelen, Çelebi Hava Servisi'ne ilişkin hisse devrinde payların primli satıldığı için hissede yükseliş gözlendiğini söyledi.

İş Yatırım'ın konuya ilişkin notunda, "Çelebi Havacılık Holding'in yarısının devredilmesi anlaşması ile Çelebi Hava Servisi'nin doğrudan ve dolaylı olarak yüzde 38.7'si toplam 885 milyon lira değerlemeden, yani piyasa fiyatının yüzde 73'ü üzerinde el değiştirmiş oldu. Azınlık hissedarlara çağrı yapılmamasına rağmen aradaki fark görmezden gelinemeyecek kadar yüksek" denildi.

Şirket açıklamasında söz konusu kararların, grubun havacılık sektörüne ilişkin yurt içinde ve yurt dışında büyümeye yönelik stratejik planı çerçevesinde alındığı belirtildi.

İşlemin kapanmasının ardından Holding'in Çelebi Hava Servisi'ne iştirak oranı yüzde 77.36'yayükselirken, Holding yönetiminin kontrolü Zeus ve Çelebioğlu Ailesi tarafından eşit şekilde paylaşılacak.