Piyasalarda yaprak oynamadı

Noel tatili nedeniyle işlem hacmi yılın ikinci düşük seviyesine geriledi, endeks açıldığı seviyelerden kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yurtdışı piyasaların çoğunun noel tatili nedeniyle kapalı olduğu günde 300 puanlık dar bir aralıkta hareket eden BIST-100 endeksi yatay kapanırken, işlem hacmi yılın ikinci en düşük seviyesini gördü.

Asya genelinde aralarında Avustralya, Singapur, Hong Kong ve Güney Kore'nin de olduğu pek çok ülkede piyasalar bugün kapalıydı. Londra ve New York piyasaları da kapalı.

BIST-100 endeksi 84,824.51 puandan kapanırken, bankacılık endeksi yüzde 0.04 düşüşle günü bitirdi.

Netaş Telekomünikasyon Cezayirli cep telefonu şebekesi operatörü ATM Mobilis ile yaklaşık 64.2 milyon dolar tutara ulaşması beklenen beş yıllık sözleşme imzaladığını açıklarken şirketin hisseleri yüzde 3.92  yükselerek 6.9 liradan kapandı.

Doğan Holding'in bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları, Türkiye çapında 308 bayisi bulunan Aytemiz Akaryakıt Dağıtım ile Aytemiz Akaryakıt paylarının alımına yönelik ortaklık görüşmelerine başladı. Doğan Holding hisseleri günü yüzde 2.67 artıda kapattı.

Alkim Kimya hisseleri ise şirkette Kora ailesine ait yüzde 67.8 hissenin satışı için başlatılan süreci sonlandırıldığının dün akşam açıklanmasının ardından yüzde 19.4 kayıpla taban fiyat olan 16.2 liradan kapandı.

Alternatifbank hakim ortağı Commercial Bank Of Qatar dışındaki paydaşların ortaklıktan çıkartılması işleminde, satma hakkı bedelinin 2.2832 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Alternatifbank hisseleri 0.88 artıda 2.28 liradan kapandı.

BIST-100 endeksindeki hisselerin işlem hacmi 1.16 milyar lira ile 994 milyon lira işlem hacminin görüldüğü 3 Ekim tarihinden sonra yılın en düşük hacmini gördü.