Piyasaya huzur yok!

Başbakan'ın Topçu Kışlası projesinde tavrını değiştirmeyeceği algısıyla dalgalanan BIST-100 yüzde 4.7 düştü. Dolar 1.90’ı aşarken, faiz yüzde 6.94'e kadar tırmandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

  
İSTANBUL  - Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Tunus'ta yaptığı açıklamalarda Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak Topçu Kışlası Projesine ilişkin duruşunun devamı ve projeden vazgeçileceğine dönük bir adım atılmayacağı algısıyla gün içinde yüzde 8  gerileyen BIST 100 yüzde 4.7 kayıpla kapandı.


Dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi 73,033.70 puana kadar gerileyerek yılın en düşük seviyesini gördü ve 30 Kasım 2012'den bu yana en düşük seviyeye inmiş oldu.
Bu seviyeden toparlanan BIST 100 endeksi günü yüzde 4.7 düşüşle 75,895.26 puandan kapattı.
  
Gösterge tahvil yüzde 6.94'e kadar tırmandı

Faizde başlayan yükseliş devam ediyor. Gösterge tahvilin bileşik faizi işlem bazında 50 baz puana yakın yükselişle yüzde 6.94'e kadar yükseldi. Tansiyon yüksek ve yabancıların çıkışlarını hızlandırabileceği öngörülüyor. Bir piyasa uzmanı, "Gelişmekte olan ülkelerde satış baskısı kuvvetli. Buna bir de yurtiçindeki olaylar eklenince satış baskıları bizde daha da sert hissediliyor. Bir çok ilde yaşanan olaylar piyasaları tedirgin ediyor.  En önemli gelişme ise Başbakan Erdoğan'ın bundan sonra yapacağı açıklamalar olacaktır" diye konuştu.
 
Tansiyon arttı dolar 1.90'ı aştı

Başbakan Erdoğan’ın Tunus’ta yaptığı konuşmanın sert tonu yerli ve yabancı yatırımcı için büyük hayal kırıklığı oldu. Açıklamalar sonrası olayların devam edeceği düşüncesi ile başlayan TL ve Borsa düşüşü ordunun Suriye sınırına tank ve askeri mühimmat sevkıyatı yaptığı haberleri ile hızlandı. Dolar TL 1.9065 ile son 15 ayın zirvesini gördü ve sepet kur 2.20’ye tırmandı.