Tüfenkci'den Halkbankası yorumu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Halkbankası genel müdür yardımcısının ABD'de tutuklanmasına ilişkin, "Ticari rekabette Türkiye'yi geri düşürmek için yapılan bir operasyon." değerlendirmesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adana'da Darendeliler Kültür Sağlık Eğitim Vakfı (DASEV) üyeleri ile bir araya geldi.

Darbe girişiminin ardından lobilerin Türkiye'yi kötülemek için hareket geçtiğini aktaran Tüfenkci bunun son örneğinin Halkbank genel müdür yardımcısının ABD'de tutuklanması olduğunu söyleyerek şunları kaydett:

"En son Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısını üstelik bütün işlemler usule uygun olmasına, çok çeşitli defalar ABD'ye gidilmesine rağmen sırf siyasi bir karar olarak ticari bir ambargo uygulama, ticari rekabette Türkiye'yi geri düşürmek için yapılan bir operasyon... Halk Bankasının yapmış oldukları açıklamaları gördünüz. Esasında baktığınız zaman bu İran ile yapılacak ticaret kapsamında yapılan işlemler bilgileri dahilinde, dünyanın bilgisi dahilinde yapılan bir işlemler ama bir senaryoyla, 17- 25 Aralık o yargı operasyonunun o gün bir hedefi de Halk Bankasıydı, o gün yarım bıraktıkları işi bugün tamamlamak için harekete geçen yapıların olduğunu görüyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir