Türkiye Finans, TL sukuk ihracına yakın

İhracın önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlanması ve 100 milyon TL civarında belki bir miktar üzerinde olması planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Suudi Arabistan merkezli National Commercial Bank'ın Türkiye'deki iştiraki Türkiye Finans piyasa koşullarının uygun olması durumunda ilk TL cinsi sukuk ihracını kısa vadede gerçekleştirebilir.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre piyasa koşullarının uygun olması durumunda ihracın önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlanması ve 100 milyon TL civarında belki bir miktar üzerinde olması planlanıyor.

Bankacıların verdiği bilgiye göre ihraca İş Yatırım aracılık ediyor.

İhraç Bank Asya'nın ardından Türkiye'den bir bankanın gerçekleştirdiği ikinci TL cinsi kira sertifikası (sukuk) ihracı olacak.

Kaynakların verdiği bilgiye göre vade, tutar ve getirinin Bank Asya'ya paralel olacağı öngörülüyor.

Bank Asya'nın 1 yıl vadeli 125 milyon lira nominal değerli kira sertifikası ihracında yıllık gelir dağıtım oranı yüzde 7.10; dönemsel gelir dağıtım oranı yüzde 1.775 olmuştu.

Türkiye Finans, Şubat ayı başında 200 milyon TL'ye kadar tutarlı bir ihraç için İMKB'ye başvurmuştu.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Kasım ayında Reuters ile yaptığı söyleşide, TL ve dolar cinsi sukuk ihracı planladıklarını ancak önceliklerinin TL cinsi sukuk olduğunu söylemişti.