Türkiye Finans’tan 125 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı

Türkiye Finans Katılım Bankası, tarafından gerçekleştirilen 175 gün vadeli kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı ise yüzde 12.10 oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katılım bankası Türkiye Finans, iştiraki TF Varlık Kiralama A.Ş’nin 15 Eylül tarihinde yurtiçi piyasada ihraç ettiği 125 milyon TL tutarlı yeni kira sertifikası ihracını tamamladı. 11-12-13 Eylül tarihlerinde talep toplaması yapılan sertifika ihracı, yönetim sözleşmesine dayalı olarak gerçekleştirildi.

Halka arz yöntemi ile satışı gerçekleştirilen kira sertifikasının özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Şirketimizin talep toplamasını 11-12-13 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirdiği, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı 125.000.000 TL nominal değerdeki, 175 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleştirilmiştir. Kamunun bilgisine arz olunur.”

Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, 2017’nin ilk dokuz ayında toplam 833 milyon TL tutarında kira sertifikası ihraç ettiklerini belirtti. Hakan Uzun, “Türkiye Finans olarak katılım bankalarının reel ekonomiye verdiği desteğin en somut göstergelerinden biri olan kira sertifikası ihracı alanında sağladığımız yüksek finansmanla sektördeki söz sahipliğimizi sürdürüyoruz. Kurduğumuz ikinci bir varlık kiralama şirketi aracılığıyla, Türkiye’de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankası olarak önümüzdeki dönemde de katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye ve reel ekonomiye destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.