Türkiye kredi bozulma anketinde 2. sırada

Moody's'in anketine göre Güney Afrika yüzde 42, Türkiye ise yüzde 40 ile kredi şartlarında gelecek 12 ayda en büyük kötüleşme yaşayacağı öngörülen gelişmekte olan ülkeler listesinin tepesinde yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Moody's Investors Service tarafından 16 Mayıs'ta Londra'da yapılan 'Gelişmekte Olan Piyasalar Zirvesi'nin 250 katılımcısı ile yapılan ankete göre, önümüzdeki yıl gelişmekte olan piyasa kredi profillerine yönelik en büyük risk yüzde 39 ile Çin'de daha keskin bir yavaşlama ve emtia fiyatları üzerinde baskının  yinelenmesi olarak ortaya çıkması.

Yüksek gelişmekte olan piyasa şirket ve hanehalkı kaldıraçları yüzde 36 ile ikinci en yüksek risk
olarak ortaya çıkarken, ABD'nin korumacalığını risk olarak görenlerin oranı yüzde 16 oldu.

Ankete katılanların yüzde 54'ü, Çin'in reform çabalarının büyümede düşüşü veya borç artışını engelleyemeyeceğine inanıyor. Yüzde 38'i ise büyümenin ve borçların cari seviyelerde istikrar kazanmasını bekliyor.

Çin'in kredi profili için diğer büyük zorluklar olarak ise yüzde 36 ile artan şirket gerilimleri ve yüzde 26 ile finansal istikrar riskleri sıralanıyor.

Türkiye için yüzde 40

Güney Afrika yüzde 42, Türkiye ise yüzde 40 ile kredi şartlarında gelecek 12 ayda en büyük kötüleşme yaşayacağı öngörülen gelişmekte olan ülkeler listesinin tepesinde yer alıyorlar.