Yapı Kredi Kepler Cheuvreux ile işbirliği yaptı

Yapı Kredi Yatırım, Kepler Cheuvreux ile bir işbirliğine imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Yapı Kredi Yatırım, Avrupa'nın finansal hizmetler şirketlerinden Kepler Cheuvreux ile bir işbirliğine imza attı.  

Yapı Kredi Yatırım açıklamasına göre, işbirliği kapsamında Yapı Kredi Yatırım hisse senedi araştırma raporları ile ürünlerini ABD'li kurumsal yatırımcıların hizmetine de sunacak. Kepler Cheuvreux, ABD'li kurumsal müşterilerinin Borsa İstanbul'a yönelik taleplerini Yapı Kredi Yatırım aracılığıyla gerçekleştirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, işbirliği sayesinde ABD'de daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşabileceklerini belirterek, bu anlaşma ile Yapı Kredi Yatırım olarak Dünya çapında dikkate değer ve güvenilir araştırma raporları sunduklarını bir kez daha tescil etmiş olduklarını ifade etti.  

Yılmaz, "Tüm bu ürünlerin değerlendirme ve raporlarını bir Türk firması olarak ABD'deki yatırımcılara da sunmak bizlere gurur veriyor. Kepler Cheuvreux'la olan işbirliğimiz sayesinde vadeli işlemler, hisse senedi işlemleri, A tipi, B tipi fonlar gibi yatırım ürünleri ve hizmetleriyle ilgilenen ABD'li yatırımcılar, hazırladığımız raporları inceleme fırsatını yakalayacaklar. Bu işbirliği ile Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların sayısının artmasını, işbirliğimizin ülke ekonomisine katkı sağlamasını hedefliyoruz. Türkiye'nin ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak ve ülkemizin itibarını daha da yukarılara taşımak için çalışmalarımıza hevesle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir