Yurtiçi piyasa yatay açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Para ve sermaye piyasasında yeni gün yatay seyirle başladı.

Açılışını 92 puan artışla 80.147 puandan yapan İMKB Ulusal-100 Endeksi, 80.200 bölgesinde sıkışık görüntü çiziyor. Bilanço bazlı hareketlerin devam edeceği borsada bugün Akbank’ın mali tablosu beklenecek.

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 5,72 seviyesinden başladı.  Dün güne yüzde 5,78 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, Türk Lirası'ndaki değerlenme eğilimi nedeniyle Merkez Bankası'nın şubat toplantısında faiz koridorunun alt bandında indirime gidebileceği beklentisi ile gerilemeye devam etti.

Birçok gelişmekte olan ülke para biriminin değer kazandığı bir önceki gün negatif ayrışarak yatay bir seyir izleyen USD/TL kurunda dünkü işlemlerde yükseliş görülürken, bu eğilimin korunduğu görülüyor.
Döviz cephesinde Dolar/TL 1.77 ve Euro/TL 2,7730 seviyesindeler.

Bugün iç piyasada TCMB haftalık rezervi, yurtdışı yerleşiklerin haftalık DİBS alım satım işlemleri ve Ocak ayı Hazine nakit dengesi verileri izlenecek.

Dış piyasada ise Ocak ayı İngiltere sanayi üretimi verileri TSİ 13:00'da Aralık ayı Almanya sanayi üretimi sırasıyla 14:00 ve 14:45'te İngiltere ve Avrupa merkez bankaları faiz kararı, TSİ 15:30'da ABD işsizlik maaş başvuruları ve 2012 son çeyreğe ilişkin verimlilik ve işgücü maliyeti verileri izlenecek.