Ziraat net karını yüzde 37 artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin en büyük kamu bankası Ziraat Bankası'nın net karı yılın ilk çeyreğinde yüzde 37.1 artışla 902.4 milyon lira olarak gerçekleşti.

Ziraat Bankası'nın KAP'a gönderdiği ilk çeyrek sonuçlarına göre bankanın kredi ve alacakları 2012 yılı sonuna göre yüzde 8.9 artışla 77.57 milyar liraya yükseldi.

Bankanın net faiz geliri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.8artışla 1.87 milyar liraya yükselirken, net ücret ve komisyon gelirleri yüzde 18artarak 205.5 milyon lira oldu.

Ziraat Bankası'nın aktif büyüklüğü 31 Aralık 2012 tarihine göre yüzde 3.7artarak 168.9 milyar liraya ulaştı.

Ziraat Bankası'nın ilk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Genel Müdür Hüseyin Aydın, özkaynaklara verilen önem çerçevesinde sermaye yeterliliğinin güçlü seyrini koruduğunu, karlılık ve verimlilik rasyolarının iyileştiğini, net faiz marjlarının sektörün iyilerinden biri olduğunu söyledi.

Balkanlar, Kuzey Afrika ve Uzakdoğu'da arayışlarının devam ettiğini, Çin'de temsilcilik açılmasına ilişkin sürecin devam ettiğini söyleyen Aydın, "Orta vadede küresel bir oyuncu olmak yönündeki vizyonumuzun gerçekleştirilmesi için çalışmalarımız sürmektedir" dedi.

Aydın, 2013 yılı içerisinde İstanbul ve büyük şehirlerde 150 şube açma planları çerçevesinde ilk çeyrek 26 şube açtıklarını sözlerine ekledi.