'5-3-2'ye yer yok' reklamına RÖK'ten durdurma

Turkcell'in dava açtığı Avea'nın "Dünyada 5-3-2'ye yer yok" temalı reklamı dava sonuna kadar tedbiren durduruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, Avea'nın "Dünyada 5-3-2'ye yer yok" temalı reklamının yayımlanmasının dava sonuna kadar tedbiren durdurulması yönünde karar verildiğini bildirdi.

Turkcell'den yapılan açıklamada, Avea tarafından yayınlanan "Dünyada 5-3-2'ye yer yok" temalı reklam filmine karşı, filmin "Reklam filmlerinin ekonomik ve sosyal sorumluluk bilinci içinde iş hayatında ve kamuoyunda kabul gören dürüst rekabet ilkelerine uygun olması ilkesini ihlal etmesi, ticari reklam ilkelerine aykırı olması, kullanılan ifadelerin Turkcell'i, markasını ve ticari faaliyetlerini yanlış, yanıltıcı veya lüzumsuz yere incitici beyanlarla kötülemesi" gerekçesiyle 22 Haziran'da Beyoğlu 2. Asliye Ticaret Mahkemesinde manevi tazminat davası açıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, basın veya müşterileri üzerinden rakip operatörlerle polemiğe girmeyi ilkesel olarak doğru bulmayan şirketin, reklam filminin tüketiciler ve kamuoyu nezdindeki ticari itibarını zedelemeye yönelik unsurlar içermesi nedeniyle dava sonuçlanıncaya kadar internet, radyo, televizyon, gazete yayınlarının durdurulması için ihtiyati tedbir kararı verilmesini de talep ettiği kaydedildi. Açıklamada, mahkemenin, söz konusu reklamın yayımlanmasının dava sonuna kadar tedbiren durdurulması yönünde karar verdiği bildirildi.

Reklam Özdenetim Kurulu'nun (RÖK) da 22 Haziranda, Avea reklamında gerekli düzeltmeler yapılmadıkça bu haliyle yayınlanmamasını istediği kaydedilen açıklamada, "RÖK, '25 Haziran Cumartesi günü itibariyle reklam filminde gerekli düzeltmelerin yapılmış veya yayınının durdurulmuş olması gerekmektedir. Aksi takdirde reklam filminin yayının durdurulması için medyaya 27 Haziran Pazartesi günü yazı gönderileceği bildirilmiştir' ifadeleri ile uyarıda bulunmuştur" denildi.   

Bu konularda ilginizi çekebilir