'AK Parti'nin adayı ilk turda kazanır' iddiası

AK Parti'nin bugünkü oy oranının her şeye rağmen yüzde 46 olduğunu vurgulayan Arınç, "AK Parti'nin göstereceği aday birinci turda cumhurbaşkanlığını kazanır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "5 ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, AK Parti'nin bu oy oranını dikkate aldığımızda, AK Parti'nin göstereceği adayın inşallah birinci turda cumhurbaşkanlığını kazanacağını söyleyebilirim. Neden? Çünkü bugünkü oy oranımız yüzde 46 ise bu her şeye rağmen yüzde 46'dır. Yani iftiraların, hakaretlerin, CD'lerin, kasetlerin tartışılmadığı, sadece mahalli seçim şartları içinde bir seçim yapılmış olsaydı zannediyorum ki oyumuz yüzde 50'lere yakın olurdu" dedi. 

"O mesele şimdiden çözüldü"

AK Parti'nin bugün yüzde 50'lik oy oranını kontrol edebilecek ve yüzde 50'nin her zaman oy verebileceği bir adayı mutlaka çıkarabileceğini ifade eden Arınç, "Yüzde 51 lazımsa, o yüzde 1'i de mutlaka buluruz, yeter ki seçim normal şartlar içerisinde yapılsın. Ben o meselenin de şimdiden çözüldüğünü düşünüyorum. Tabii önümüzdeki yaşanacak süreci de beklememiz gerekiyor." şeklinde konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir