'Avrupa'nın israfı ile Afrika beslenir'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı "Sadece Avrupa'da israf edilen gıdanın altıda biri ile Afrika'nın yoksul ülkelerini besleyebiliriz" diye konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sadece Avrupa'da israf edilen gıdanın altıda biri ile Afrika'nın yoksul ülkelerinin beslenebileceğini bildirdi. 

Bakan Yazıcı, Rize Belediyesince Sahil Parkı'nda kurulan iftar çadırında, yemek dağıttı, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.  

Yazıcı, iftar öncesi yaptığı konuşmada, ramazanın yardımlaşma duygusunu artırdığını, komşusu açken kimsenin tok yatmaması gerektiğini belirtti. 

Ramazanın bereket ayı olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bereketli sofra birlikte yapılan, birlikte yenilen ve birlikte oturulan sofradır. Paylaşılan lokma ramazan sofralarında büyüktür. Nefsimizi de bu açıdan tevzi ettiğimizde insanlığın ürettiği ve tükettiğini dikkate aldığımızda yoksul ülkeleri göz önüne bulundurduğumuz ve fakru zaruret içinde olanı düşündüğümüz zaman çok hazin bir durumdayız. Yapacağımız çok şeyin olduğunu da idrak içinde olmamız gerekiyor. Ramazan bunları bize daha fazla hatırlatıyor" dedi. 

Yazıcı, israf edilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, "Sadece Avrupa'da 150 milyon ton gıda israf edilmektedir. Parasal değeri 48 milyar dolardır. Bütün Afrika'nın gıda bakımından ihtiyaç duyduğu gıda 25 milyon tondur. Sadece Avrupa'da israf edilen gıdanın altıda biri ile Afrika'nın yoksul ülkelerini besleyebiliriz" diye konuştu.