'Bu haksızlığa dur deme zamanıdır'

TBMM Başkanı Çiçek, İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısına dair, "Bu haksızlığa karşı herkesin dur deme zamanıdır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çiçek,  yaptığı açıklamada, İsrail'in bir süreden beri masum ve mazlum Filistin halkına, Gazze'de yaşayan kardeşlerimize karşı sürdürdüğü vahşetin bu gece itibarıyla yeni bir boyut kazandığını belirtti. 

"Asla kabul edilemez bir durum"

İsrail'in "Dün geceye kadar havadan yaptığı saldırılara ilaveten büyük bir askeri güçle masum ve mazlum insanlara karşı gece yarısı ve mübarek ramazan ayında ve gecesinde vahşetin her türlüsünü icra etmekte, çocuk kadın demeksizin insanları katletmekte" olduğunu ifaden eden Çiçek, bunun asla kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayarak "Bunu şiddetle ve lanetle kınıyorum" ifadesini kullandı. 

Çiçek, şunları söyledi:

"İnsan hakları adına her gün bunca beyanatın verildiği bi dönemde bu vahşet işlenirken uluslararası toplumun ve bu konuda tavır alması gereken ülkelerin sessizliğini de infialle karşılıyorum. 

Uluslararası toplumun bu konuda tavır alması için ve İsrail'in bu vahşetine ve zulmüne karşı dur demesi için daha kaç tane çocuk ölecek, daha kaç tane kadın ölecek, daha kaç tane yaşlı insan, mazlum ve masum insandan tüm dünyanın gözü önünde katledilecektir? Buna bir dur denilmesi gerekmektedir. Ancak şu ana kadar maalesef kimse dur demediği gibi bu vahşeti, bu zulmü bir ölçüde arkalayan, destek veren açıklamalar yapılmaktadır. Bunları asla tasvip etmiyoruz. Türkiye olarak biz her zaman masum ve mazlum Filistin halkının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu haksızlığa karşı herkesin dur deme zamanıdır. İş işten geçmeden bir an evvel ateşkes sağlanmalı, daha fazla kan dökülmeden bu işe bir çözüm bulunmalıdır.

Ben TBMM adına bu vahşeti kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade etmek isterim." 

Bu sabahtan itibaren dünya parlamento başkanlarına, Türkiye'nin bu saldırıyı kınadığını ve lanetlediğini ifade eden bir mektubu da göndereceğini bildiren Çiçek, "Konuya hassasiyet göstermeleri ve bu konuda tavır almaları için. Eğer bugün vahşete, zulme tavır almayacaklarsa ne zaman tavır alacaklar" diye konuştu.

"Zulme sessiz kalan başta İslam ülkelerinin liderleri olmak üzere tüm dünyayı lânetliyoruz" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdühamit Gül de sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in zulmüne sessiz kalan başta İslam ülkelerinin liderleri olmak üzere tüm dünyayı da lânetliyoruz. Hava harekatından sonra kara harekatıyla zulümlerine ve terörüne devam eden İsrail'in devlet terörünü lânetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir