'Bu insani bir davranış değil'

CHP'li Kulkuloğlu, 'Bahçecioğlu'nun cenazesi için Belediye önünde cenaze töreni yapılmaması hiç de insani olmayan bir davranıştır' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
ANKARA - CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, eski Kayseri Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu için belediye önünde cenaze töreni yapılmamasının insani bir davranış olmadığını söyledi.
Kulkuloğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kayseri'de üç dönem belediye başkanlığı görev yapan Bahçecioğlu'nun cenazesine birlikte katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a teşekkür etti.
Bahçecioğlu'nun, zor yıllarda belediye başkanlığı yaparak efsane olduğunu ifade eden Kulkuloğlu, merhum başkanın kendi yaptırdığı belediye binası önünde tören yapılmamasını eleştirdi. Kulkuloğlu, ''Belediye önünde cenaze töreni yapılmaması hiç de insani olmayan bir davranıştır. Bu davranışa söylenecek tek bir cümle var. Baba oğula bağ bağışlamış, oğul babaya bir salkım üzümü çok görmüş'' dedi.
Cenazeye katılan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a da teşekkür eden Kulkuloğlu, siyaset kavgasıyla insanlığı bir arada yapmanın erdemlik olduğunu dile getirdi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarına verilen cevapta, çok sayıda manevi tazminat davasının kazanıldığının belirtildiğini anlatan Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin temyiz aşamasında olan davalarda yargıyı etkilemeye çalıştığını öne sürdü.