'Çözüm süreci bitti diyemeyiz ama...'

AK Parti Sözcüsü Atalay, "Çözüm süreci fiilen bitti diyemeyiz, terör unsurları ülkeyi terk eder ve silah bırakılırsa kaldığı yerden devam edebilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, çözüm sürecinin fiilen bittiğinin söylenemeyeceğini ancak mekanizmanın durgunluk içinde olduğunu belirterek "terör unsurlarının ülkeyi terk etmesi silah bırakılması durumunda" sürecin kaldığı yerden devam edebileceğini belirtti.

AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Atalay,çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirdi. PKK'nın son saldırıları ile hayatını kaybeden askerlere dikkat çeken Atalay, "Terör unsurları ülkeyi terk eder ve silah bırakılırsa çözümsüreci yine devam eder... Çözüm süreci fiilen bitti diyemeyiz, şu andaki mekanizma durgunluk içinde ama bu niyetler ortaya çıktığında kaldığı yerden devam edebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bu sabah Çin'e gitmeden önce yaptığı açıklamalarda "Milli birliğimize ve kardeşliğimize kastedenlerle çözüm sürecini sürdürmek mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.

HDP'nin "şiddet ve terörle mutlaka arasına mesafe koyması gerektiğini" belirten Atalay, HDP'nin kapatılması konusundaki tartışmaları değerlendirirken ise parti olarak ilkesel olarak partilerin kapatılmasına karşı olduklarını belirtirken "Ancak partiler içinde suç işleyenler varsa onlar cezasını görsün, genel yaklaşımımız budur" dedi.

IŞİD ile mücadele konusunda Türkiye ve ABD arasındasağlanan mutabakata da dikkat çeken Atalay, "IŞİD'le ilgili uluslararası mutabakatları biliyorsunuz. Üslerimizin kullanılması ve güvenli bölge ile ilgili çalışmalar yürürlükte. Güvenli bölgeyi önemli görüyoruz ve güvenli bölge oluşması Türkiye için çok önemlidir. Anlaşmalar yapılmıştır ve yürütülen çalışmalarla realize edilecektir" dedi.
             
 Atalay CHP ve  AK Parti arasında sürdürülen koalisyon görüşmelerini değerlendirirken ise  "Ortak hükümet kurulması çalışmasında sonuna kadar şartları değerlendirmek istiyoruz. CHP ile görüşmeler verimli gidiyor, sağlıklı bir diyalog var. Heyetler çok verimli çalışmalar yapıyorlar" dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir