'Çözüm Süreci' tartışmalarla başladı

Çözüm Süreci Tasarısı, İçişleri Komisyonu'na geldi. Ancak görüşmeler başlamadan MHP'li ve HDP'li vekiller arasında gerginlik çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çözüm Süreci Tasarısı İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başladı. İçişleri Komisyonu toplantısına komisyon üyesi milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu, BDP Grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile komisyon üyesi olmayan milletvekilleri de katıldı.  

Komisyon Başkanı Mehmet Ersoy'un görüşmelere geçildiğini açıklamasına MHP Grup Başkanvekili Vural, "Başlayamazsınız" diye itiraz etti.  

Tasarının görüşülemeyeceğine dair itirazlarını dile getiren Vural'ın, "Terör örgütünün tehdidiyle komisyon çalışabilir mi?" sözlerine HDP'liler tepki gösterdi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Burada kimse şov yapamaz. Burada fikirler konuşulur" dedi.  

MHP'liler ile HDP'liler arasında ağız dalaşı ve laf atmalar yaşanırken, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin, Komisyon Başkanı Ersoy'a, "Burada muhatap sizsiniz. Bunlar kim" demesine de Kaplan, "Seçimle geldik. Sen kim oluyorsun, milletin iradesine saygısızlık yapma" diye karşılık verdi. 

Kameraların dışarıya çıkarılması da tartışma konusu olurken, bazı danışmanlar da salondan çıkarılmak istenmelerine karşı koydu.  

Kameraların çıkmasının ardından tasarının görüşülemeyeceğini savunan Vural, konusu suç teşkil eden ve suç imtiyazı sağlayan tasarının görüşülemeyeceğine ilişkin itirazını dün TBMM Genel Kurulu'nda da ifade ettiğini söyledi.  

Vural, itirazı sonuçlanmadan görüşmelere geçilemeyeceğini savundu.  

Komisyon Başkanı Ersoy da Vural'ın itirazına ilişkin Meclis Başkanlığı'ndan komisyona herhangi bir bildirimde bulunulmadığını belirterek, görüşmelere engel durum olmadığını söyledi.  

MHP Grup Başkanvekili Vural, bunun üzerine usul tartışması açtı.  

Komisyon toplantısında usul tartışması devam ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir