'Danıştay'da bir tiyatro seyrettik'

Partisinin Afyon Kampı'nda konuşan Erdoğan, Danıştay törenindeki gerginlik için, "Anayasa profesörüymüş. Ne olursan ol. Doğru düzgün konuşmuyorsan, senden bir şey olmaz. Kusura bakmayın." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bugün de biz bir tiyatroyu Danıştay'da seyrettik. Danıştay Başkanı gayet dört dörtlük bir konuşma yaptı" şeklinde konuştu.

Ankara’da Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreni sırasında Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına sinirlenerek toplantıyı terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gergin geçen Danıştay töreni sonrası partisinin 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. 

Feyzioğlu'nun konuşmasına ilişkin değerlendirmeyi yarın kapanışta yapacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Yazık ki bu tür hukuk mensubu. Anayasa profesörüymüş. Ne olursan ol. Eğer sen bunu sindirememişsen, doğru düzgün konuşmuyorsan, dürüst olmayan ifadeler üzerine inşa ediyorsan senden bir şey olmaz. Kusura bakmayın.

"Siyaseti seviyorsan çıkar cübbeni"

Bunlarda saygı yok. Bir yere davetlisiniz. Yasal olarak konuşma yapamıyorsunuz. Danıştay Başkanı 25 dakika, bu beyefendi 1 saat konuşuyor. Konuyla ilgili değil baştan aşağı siyasi konuşma yapmak suretiyle orada kendine göre tatmin. Çıkar cübbeni. Siyaseti seviyorsan çıkar cübbeni." ifadelerini kullandı.

"Van’la ilgili tamamen yalan bir ifade kullanıyor"

Feyzioğlu'nun konuşmasında geçen Van ile ilgili değerlendirmelerin tamamiyle yalan olduğunu iddia eden Başbakan Erdoğan, "Van’la ilgili tamamen yalan bir ifade kullanıyor. Van’da kiracılara ev vermedik. Bir defa konuyu iyi öğren. Van’da 18 bin konut yaptık. Öncelikli olan ev sahiplerinin konutlarını vermek. Artan konutları da kiracı olarak sattık.

Kiracılardan konut sahibi olmak isteyen olursa gider TOKİ’den alırlar. Zaten kirada oturuyordu, şimdi yine kirada oturur. Biz kimseyi açıkta bırakmadık. Orada hükümetimizi utanmadan sıkılmadan yargılıyorsun. Gel bir sor bakalım. Buraya neler yapıldı. Gitmiş konteynırı gezmiş. O konteynırın oraya gelmesi bile önemli bir adımdır.  Bugün de bir tiyatroyu Danıştay’da seyrettik. Danıştay Başkanı gayet dört dörtlük bir konuşma yaptı. Eleştirilerini edep, adap içinde verdi. Yeri geldi kendilerini de eleştirdi. Arkadan bu çıkıyor bir saat konuşuyor. Bu edebe adaba sığmaz. Bunlar devlet protokolünden de bihaber." şeklinde konuştu.

"Görüşmeler sona erdi, adayımızı en geç..."

Afyonkarahisar'daki AK Parti kampında Feyzioğlu dışında muhalefet tarafına da eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de açıklamalarda bulundu. "Cumhurbaşkanı seçimi ve 3 dönem kuralı çerçevesinde partimizin nasıl şekilleneceği çok büyük önem taşıyor." diyen Başbakan Erdoğan, görüşmelerin sona erdiğini, en geç ay sonu veya haziranın ilk yarısında adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir