'DEAŞ vahşetini aratmadılar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan," 'Kobani' dediler, Diyarbakır'da, Batman'da, Hakkari'de alçakça cinayetler işlediler. DEAŞ vahşeti dediler DEAŞ'ın vahşetini aratmayacak işkenceler yaptılar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kobani' dediler ama aslında ne kadar korkak olduklarını gösterdiler. 'Kobani' dediler, 'yaşasın' dediler, gittiler Diyarbakır'da, Batman'da, Hakkari'de alçakça cinayetler işlediler. DEAŞ vahşeti dediler, DEAŞ'ın vahşetini aratmayacak alçakça, insanlık dışı işkenceler yaptılar. Masum gençleri katlettiler. Sanmayın ki bunlar yapanın yanında kar kalacak. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz bu olayların sorumlularını, canileri, katilleri tek tek tespit ediyor ve yargı önüne çıkarıyor. İnşallah Meclisimizin çıkaracağı yeni yasayla da bu tür şiddet eylemleri karşısında daha güçlü tedbirler alınacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen Esenler Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, açılışı gerçekleştirilen eserlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yarın muharrem ayının 10'nu, aşure günü olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm insanımız için hayırlara, barışa, özgürlüğe, kurtuluşa vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Birliğimizi teyit eden bir gün, bir ay olmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan, Esenler Belediyesinin vatandaşlara daha iyi hizmet için yeni bir hizmet binası inşa ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yine sizlerin kamu hizmetlerini çok daha iyi bir ortamda alabilmeniz için belediyemiz yeni bir hükümet konağı inşa etti. Büyükşehir Belediye Başkanımızını adını taşıyan bir kültür ve sanat merkezi Esenler ilçemize kazandırıldı. Edebiyatımızın önemli isimlerinden değerli şairimiz merhum Cahit Zarifoğlu adına inşa edilen gençlik merkezi ve bilgi evi de bugün açılışı yapılan eserler arasında yer alıyor. Yine bilgi ve hikmet evi de belediyemiz tarafından yapılarak sizlerin hizmetine sunuldu."

Erdoğan, bugünkü açılış programı arasında yer alan eserlerden birinin de Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Mimarisiyle, kapasitesiyle gerçekten etkileyici bir eser olan bu okulumuzun birinci etabı tamamlandı. İkinci etabının da bu açılış vesilesiyle startını veriyoruz. Toplam 111 trilyon yatırım tutarı olan bu eserlerin Esenler ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin Esenler'e kazandırılmasında emeği geçen başta belediye başkanımız Tevfik Göksu ve ekibi olarak mimarından işçisine kadar tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olarak İstanbul'a hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşadığını anlatarak, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Esenler'in tarihini bilirim bir İstanbullu olarak. Esenler'in geçmişini bilirim bir İstanbullu olarak. Buranın köy olduğu zamanı bilirim bir İstanbullu olarak. Hamd olsun 1990'dan bu yana buralar çok hızlı bir değişimi, dönüşümü bizim zihniyetimizde yaşadı. Büyükşehir belediye başkanlığı görevinden sonra başbakan olarak Türkiye'ye ama en çok da Türkiye'nin özü ve özeti olan İstanbul'a eserler kazandırmanın iftiharını yaşadık. Şu anda da Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı olarak aynı azimle, aynı sevda ile yine milletimin ve ülkemin hizmetindeyim. Yine 81 vilayetimize özellikle de İstanbulumuza hizmetler kazandırmanın gayreti içerisindeyim."

"Projeleri çok yakından takip ediyorum"

81 şehirde, özellikle de İstanbul'da başbakanlığı döneminde başlayan önemli projelerin bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu projeleri çok yakından takip ediyorum. Başlamış projelerin yanında yeni projelerin başlatılması, kalkınma seferberliğinin hız kesmeden devam etmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız. Bugün geriye dönüp baktığımızda hamd olsun tüm Türkiye'de, İstanbul'da da önemli mesafeler katettiğimizi görüyoruz. Bizim kolları sıvayıp işe başladığımız 1994 yılının İstanbul'u ile bugünkü İstanbul arasında dağlar kadar fark var. 1990'ın Esenleri'ni gözönüne getirin bir de 2014'ün Esenleri'ni  göz önüne getirin. Soruyorum Esenler halkına 'geriye mi gittik, ileri mi gittik?' Daima ileriye. Ne dedik 'durmak yok, yola devam.' Yine durmayacağız, yine yola devam edeceğiz. İlerlemeye, kalkınmaya devam edeceğiz." 

Bölgenin 4 bin metrekarelik bir alan olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi yol buranın altında ve yaklaşık 30 bin metrekareye ulaştı. Bu bir aşktır, bu bir dertlenmedir, derdiniz varsa bunu yaparsınız. Eğer derdiniz yoksa bunu yapamazsınız. İşte ben dertli olan bu kadroyu kutluyorum. İlçe belediye başkanlarımıza, büyükşehir belediye başkanıyla, tüm hükümetimizle ben bu kadroyu kutluyorum. Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması lafla olmaz, çalışmayla olur. Kardeşlerim burada, bu icraatlarda akıl var, bilgi var, tecrübe var ve neticelendirme var. İşte biz bunu böyle yaptık." 

İstanbul'un nüfusunun ikiye katlandığına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben belediye başkanıyken İstanbul'un nüfusu 7,5 milyon civarındaydı, şimdi 15 milyonu buldu. Bakınız nereden nereye... 1994 İstanbulunda musluklardan su akıyor muydu? Sokaklar çöpten geçilmiyordu. Hava kirliliği nefes aldırmıyordu. Gazeteler maske dağıtıyordu. Haliç'in yanından geçmek mümkün değildi kokudan. Adacıklar artık belirmişti. Ulaşımda raylı sistem Osmanlı döneminden kalanlardan ibaretti. Çevre düzenlemesine sıra dahi gelmiyordu. Biz İstanbul'a aşkla, sevda ile gönülden gelen bir şevkle hizmet ettik. İstanbul'un çehresini bununla birlikte Türkiye'nin çehresini değiştirdik."

"Kanal İstanbul sözümüzü de unutmadık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı heyecanla İstanbul'un geleceği için yeni projeler peşinde koştuklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İşte üçüncü köprü, şu anda kuleler bitti. Şimdi tabliyelere geçilecek ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile 4 gidiş, 4 geliş, ortasından da raylı sistem. Türkiye'de bir ilk, dünyada bir örnek. Yeni havalimanının, lastikli tüp geçiş projesinin inşaatları da sürüyor. Kanal İstanbul sözümüzü de unutmadık, bugünlerde ihale hazırlıkları yapılıyor. İnşallah ihalesiyle birlikte Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız. Kanal İstanbul'un da her iki tarafında numune adeta şehircikler göreceksiniz. Biz ülkemiz için milletimiz için daha da ötesi yeryüzündeki tüm kardeşlerimiz için tüm insanlarımız için hayaller kurmaya, hedefler kurmaya devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir