'En iyisi kendi işim' diyene 27 bin lira hibe

MARKA'nın ücretsiz düzenleyeceği uygulamalı eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği hibe ve krediye başvuru hakkına sahip olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KOCAELİ - MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, MARKA'nın ücretsiz düzenleyeceği uygulamalı girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimcilerin, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 27 bin liralık hibe ve 70 bin liralık faizsiz krediye başvurma hakkına sahip olacağını bildirdi.
Ayan, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve bölge paydaşları ile işbirliği içinde düzenlediği "Kendi İşim Gibisi Yok" isimli yerel girişimciliği arttırmaya yönelik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"nin Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova'da devam ettiğini belirtti.
Söz konusu eğitime başvuruların 2012'de de ajansın internet sitesi üzerinden alınmaya devam edildiğini ifade eden Ayan, bugüne kadar ajans eliyle 71 sınıf eğitim verildiğini, bu eğitimlere katılan 2 bin 120 kursiyerden bin 661'inin sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.
Ajansın girişimciliğin geliştirilmesine büyük önem verdiğini ve kalkınmanın yerelden başladığına inandığını vurgulayan Ayan, şunları kaydetti:
"Bölge planımızdaki hedefler doğrultusunda, hem bölgemizde girişimciliğin geliştirilmesi hem de devletin verdiği desteklerden bölge girişimcilerinin daha fazla faydalanmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaktayız. Bu doğrultuda KOSGEB ile ilk defa bir Kalkınma Ajansı, bölgeyi kapsayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalamıştır.
KOSGEB ve yerel paydaşlarımızdan Belediyeler, Meslek Odaları, kamu kurumları ile işbirliği içinde il ve ilçelerimizde düzenlediğimiz bu eğitimlere yoğun ilgi olduğunu görüyoruz. Gelen başvurular, iş fikrinin yenilikçi olması, bölge ihtiyacını karşılar nitelikte olması, istihdama ve ihracata katkısı, uygulanabilir ve başarıya ulaşabilir olması, KOSGEB'in desteklediği sektörlerden olup olmadığı, girişimci adayının tecrübesi, sermaye yapısı, pazar bilgisi, eğitimi gibi kriterlere göre değerlendirilmektedir.
MARKA'nın ücretsiz düzenleyeceği uygulamalı girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 27 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor. İş fikri olan girişimciler Ocak ayı eğitimleri için (www.marka.org.tr) adresinden başvuru yapabilirler."
Bu konularda ilginizi çekebilir