'Eylülden itibaren yeni bir dönem başlayacak'

AB Büyükelçileri buluşmasında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuşan Erdoğan, "Bu yeni sistemin istikrar ve güveni artıracağına inanıyoruz. Eylülden itibaren Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Büyükelçileri buluşmasında konuştu.

Seçmen tercihlerini etkilemek için yasadışı ve ahlakdışı müdahaleler yapıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Örgütün finansal kaynakları tükeniyor"

"Bu örgüte karşı hukuk içinde yoğun bir mücadelenin hazırlıkları yapılıyor. Örgüt halen muhalefet partileriyle işbirliği yapsa da korkunç yüzünü gizleyemez hale geldi. Örgütün finansal kaynakları tükeniyor, tükenecek. Halk nezdindeki itibarı tamamen tükendi. Söz konusu örgüt yıllar içinde açtığı okular üzerinden uluslarararası bağlantılar da kurdu. Siz değerli büyükelçilere bu örgütün bir eğitim ve yardımlaşma cemaati olmadığını, uluslararası siyasetten uluslararası istihbarata kadar son derece kirli işlerde kullanılan bir taşeron olduğunu özellikle hatırlatmak isterim."

Batıda örgütün mensupları bir çok iftiranın yanında hükümetin hem El Kaideci hem İrancı olduğu propagandasını yaydığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu işlere vakıf olanlar, El Kaidecilik ile İrancılığın yan yana gelmeyeceğini çok iyi bilmeleri lazım. Aynı anda birbiriyle taban tabana zıt, hatta birbiriyle çatışan örgütlere bizim destek verdiğimiz yalanlarını yayıyorlar. Sizlerden bunların faaliyetlerine karşı, özellikle de bunların kara propaganlarına karşı son derece dikkatli olmanızı rica ediyorum. Eğer biz gerçekten Avrupa Birliği içinde bir dost olacaksak, dayanışma oluşturacaksak, önce şunu bilmemiz lazım, Türkiye hiçbir terör örgütüne kesinlikle prim vermez. Kaldı ki bizim El Kaide ile verdiğimiz mücadeleyi Türkiye'yi tanıyanlar çok iyi bilir."

"Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor"

Başbakan Erdoğan, "Gönül isterdi ki Türkiye başkanlık sistemine geçebilsin ancak Anayasayı değiştirmek bu dönemde de önceki dönemde de mümkün olmadı. Bu yeni sistemin de Türkiye'de başarılı şekilde uygulanacağını düşünüyor, hatta istikrar ve güveni daha da artıracağına inanıyoruz. Eylül başından itibaren Türkiye'de artık yeni bir dönem başlayacak. Bu yeni dönem, reformların daha hızlı, kararlı şekilde yapıldığı bir dönem olacak" dedi.

"Çıkış yolu Irak'ta koalisyon hükümeti kurulması"

Erdoğan, Musul'daki Türkiye konsolosluğuna düzenlenen baskına ilişkin, "Bütün Batılı dostlarımız, hepsiyle kurduğumuz kontaklar var. Başından itibaren Maliki'nin bu denli şımartılmış olması maalesef bugünleri getirmiştir. Şu anda tek çıkış yolu artık Irak'ta bir koalisyon hükümetinin oluşurulmasıdır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir