'Faizle ilgili beklentimiz istediğimiz yere gelmesi'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şu andaki kuru, Türk Lirası'nın değerini, ihracat için iyi bir rakam olarak gördüklerini belirterek, "İyi görmediğimiz şey, bir an önce faizle ilgili olumlu beklentilerimizin istediğimiz yere doğru gelmesini bekliyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÜRDÜN - Ürdün ziyareti dönüşü, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Zeybekci, şu andaki kurun ihracatı teşvik edici, ithalatı cazip olmaktan çıkaran bir kur olarak gördükleri değerlendirmesini yaptı. 

"İhracat için iyi bir rakam olarak görüyoruz. Sadece iyi görmediğimiz şey, bir an önce faizle ilgili olumlu beklentilerimizin istediğimiz yere doğru gelmesini bekliyoruz" diye konuşan Zeybekci, şu an tüm amaçlarının dünya ülkelerindeki tasarrufları Türkiye'ye getirerek bunu yatırıma çevirmek olduğun belirtti.
Zeybekci şöyle devam etti:
"Türkiye olarak ihracatı artırmak demek üretimi artırmak demek, üretimi artırmak demek istihdamı artırmak demek, istihdamı artırmak demek sabit gelirli insan sayısını artırarak refah seviyesinin yükselmesini sağlamak demek ve tüketim demek. Tüketimle birlikte üretim ve yatırım demek ve büyüme demek. Saati bu şekilde kurmaya ve bu şekilde çalıştırmaya başlarsak eğer, ki inşallah 2014 yılını biz yeniden ihracatta yükseliş yılı olarak, yukarıya doğru olmamız gereken yüzde 10'lar ortalama seviyesine getirmek için bir başlangıç yılı olarak görüyoruz, ondan sonra Türkiye'de yatırımlar da başka bir boyuta geçecek." 

Bu konularda ilginizi çekebilir