'Gerçekleri besleme gazetecilerle kapatamazsın'

MHP Lideri Bahçeli, Erdoğan'ın yaşanan gerçekleri aldatmayla, kandırmayla ve besleme aydın ve gazetecilerle gizleyemeyeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR  - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan; Türkiye'deki insanlarımızın yaşadığı gerçeği, istediğin aldatmayla, istediğin kandırmayla, istediğin televizyon programlarıyla yandaş medyayla, beslemeli ve sözleşmeli bazı gazeteci ve aydınlarla örtemezsin" dedi.

Balıkesir'de Kuvayı Milliye Meydanı'nda halka hitap eden Bahçeli, 12 Haziran seçimini iyi anlamak ve değerlendirmek gerektiğini, bunun tarihi bir fırsat olduğunu belirterek, milletin yaşadığı güçlükler ve hayatın gerçekleriyle bugün AK Parti'nin televizyonlarda ortaya koyduğu Türkiye manzarası arasında çok büyük fark bulunduğunu söyledi. 

Bahçeli, Başbakan'ın hiçbir meydanda Türkiye'nin sosyal ve ekonomik sorunlarını gündeme taşıyamadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çünkü başarısızlığı, beceriksizliği ortadadır. Eğer bu sosyo-ekonomik sorunların çözümsüzlüğünden dolayı bir vatandaş çilesini, feryadını, sesini duyurmak istediği takdirde ise çok kötü bir şekilde karşılanıyor, haşlanıyor veya azarlanıp gönderiliyor. Bunları televizyonlarda da hep beraber görüyoruz. Ama ne yaparsa yapsın, Sayın Başbakan; Türkiye'deki insanlarımızın yaşadığı gerçeği, istediğin aldatmayla, istediğin kandırmayla, istediğin televizyon programlarıyla yandaş medyayla, beslemeli ve sözleşmeli bazı gazeteci ve aydınlarla örtemezsin. Çünkü, bugün insanımız bu büyük sıkıntının içerisinde."

Emekliler yılda 13 maaş alacak

MHP olarak, yoksullukla mücadele programlarını kesin bir şekilde uygulamaya koyarken, bazı ileri adımları atmak gerektiğine inandıklarını ifade eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlardan bir tanesi, asgari ücreti bugünkü seviyesinden alıp 825 liraya yükseltmeyi siyasi söz olarak veriyoruz. Ev hanımlarına aile sigortası yardımı olarak, ayda 320 lira vermeyi planlıyoruz. Pozitif yaşam desteği olarak 200 lirayı her ay vermeyi düşünüyoruz. Öğrenci evlatlarımıza özellikle ilk ve orta öğretimde, eğitim destek veya cep harçlığı olarak ayda 50 lira vermeyi düşünüyoruz. Ama bunların içerisinde çok önemlisi vardır, o da şudur: 9 milyonu aşan özürlü vatan evladı var. Bunları da ihmal etmemek, onların haysiyetiyle, onuruyla oynamadan, bu toplumun öz evlatları olarak toplumda huzur ve güven içinde, kendisine de güvenerek yaşayabileceği bir ortamı hazırlamak maksadıyla sosyal destek ödemesi, yani muhtaç durumdaki ailelerde özürlü çocuk var ise 320 lira her ay vermeyi, başkasının yardımına muhtaç, engelli aylığı olarak 450 lira vermeyi, 40 ve 69 arasında özürlü olan engelliye ise ayda 300 lira vermeyi veya 18 yaş altı bakıma muhtaç özürlüler için her ay 300 lirayı o aileye vermeyi düşünüyoruz.

 Ama emeklileri de unutmamak lazım. Emeklilerin intibakını sağlarken onların aylıklarını artırırken MHP olarak, eylül ayında, kışa hazırlık öncesi bir ay daha emekli maaşını vererek 13 aya çıkarmak istiyoruz." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir