'İsrail bu saldırganlığı durdurmazsa...'

İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatının durdurulmasını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, “Bu saldırganlığı durdurmazsa çok daha büyük olaylar gebedir ve çok daha büyük neticeler doğuracaktır” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazını Merkez Camisi'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Gül, cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları değerlendiren Gül, şu ifadeleri kullandı: 

Cumhurbaşkanı Gül, "Özellikle İsrail'in bu kural tanımaz saldırganlığı sadece Filistin'de değil, dünyanın her tarafında da nefret tohumlarını saçmakta ve dünyanın radikalleşmesinde İsrail'in çok büyük sorumluluğu olmaktadır. Bir taraftan yaşanan insanı acılar, bir tarafta zulüm ve saldırganlık.. Bir an önce durması gerekir. Bugün öğleden sonra BM Güvenlik Konseyi toplanacak. Güvenlik Konseyini, çok acil şekilde İsrail'in saldırganlığını durdurmaya dair çok kuvvetli bir tedbir ve açıklama yapmaya davet ediyorum" dedi.

İsrail saldırılarının durdurulması için herkesin büyük bir çaba gösterilmesi gerektiğini söylediklerini ifade eden Gül, "Kara harekatı konusunda ikaz etmiştik. Filistin halkı bu hafta yine saldırılara hedef oldu. Mahsum çocuklar öldürülmeye devam etti. İsrail bu saldırganlığı ve bu tırmanmayı durdurmazsa çok daha büyük olaylar gebedir ve çok daha büyük olaylar, çok daha büyük şüphesiz ki neticeler doğuracaktır" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir