'İyi ki 17 Aralık, 25 Aralık oldu'

Yolsuzluk ve rüşvet iddilarıyla düzenlenen operasyonlara değinen Başbakan Erdoğan, "17 Aralık iyi ki oldu, 25 Aralık iyi ki oldu. Bunların bütün yüzleri, her şey ortaya çıktı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Son gelişmeleri değerlendiren Başbakan Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerini sürdürdü. 'Paralel yapıya da paralel devlete de asla müsamaha olmadığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlar çökecek, çökecek. Bunların inlerine giriyoruz, inlerine. 17 Aralık iyi ki oldu, 25 Aralık iyi ki oldu. Bunların bütün yüzleri, her şey ortaya çıktı. Şimdi bütün ekiplerimizle her şeyimizle biz de bunları izliyoruz, kovalıyoruz, gereğini de vakti geldiği anda da yapacağız. Hiç bu işin affı yok çünkü biz bu ülkeyi sokakta bulmadık, vandallara, sokak eylemlerine, kasetlere, montajlara bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Adana bunu iyi bilin. Sizlerden ben 30 Mart'ta bu oyunu bozmanızı istiyorum. Bu kirli ittifaka, bu şer ittifakına bir şamar vurmanızı istiyorum."

Burak Can'ın ölümü ile ilgili konuştu

"Devlet düşmanı, millet düşmanı, eli kanlı bir terör örgütü hem partimize hem polisimize terörist saldırılarda bulundu. CHP işte bu örgüte sahip çıktı. Şimdi şuraya dikkatinizi çekiyorum, önceki gün İstanbul'da sokak eylemlerinde Giresun'un Alucrasında Burak Can isimli bir kardeşimizi şehit ettiler. Ne oldu? Bu eli kanlı örgüt çıktı, 'Bu eylemi biz yaptık' diye açıklamada bulundu. Bu aşağılık olayı, bu adice olayı bunlar üstlendiler. Çok ilginç, bu örgüt çıkıp 'Bu cinayeti ben işledim' diyor ama bundan saatler sonra CHP'nin o başındaki genel müdür var ya o adeta bu örgütü korurcasına, kollarcasına, örgütü saklarcasına 'Kimin ateş ettiği belli değil' diyor ve utanmadan, sıkılmadan daha sonra da babasını arayıp başsağlığı diliyor. Aynı şekilde CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı çıkıyor, soru önergesi veriyor. Örgütü temize çıkarmaya, suçu başka yerlere atmaya çalışıyor. Oyunu görüyor musun Adana?" 

"Her şey iyot gibi ortaya çıkacak''

''Savaş Ay ile 1995'te bir söyleşi yapıyor. Kim? Bu zat, fakat pazartesi günü röportajları yayınlanacakmış ve bu röportajlarından sonra artık çok daha her şey iyot gibi ortaya çıkacak'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ne diyor biliyor musunuz, rahmetli Savaş Ay'a? 'Hazreti Cebrail inse, parti kursa ben ona da oy vermem'. Hazreti Cebrail'in işi gücü yok da parti mi kuracak? Meleklerin görevi bellidir ama meleklere iman da bellidir. Sen bu ifadeyi nasıl kullanırsın, sen nasıl hocasın? Böyle bir benzetme olabilir mi? Güya bunun arkasına takılan hocalar da var. Bunlar akıllarını peynirle yemiş, bunlar iradelerini kiraya vermişler ve bunlar maalesef şu anda milletimizin içine fitneyi soktular, aileleri dağıttılar, aileleri böldüler.''

Vatandaşlara ''Bunlara gereken cevabı 30 Martta vermeye hazır mıyız'' diye soran Erdoğan, ''evet'' yanıtı üzerine, ''Onların abileri varsa işte Adana'da da bizim abilerimiz burada'' dedi.

Adana'da durdurulan tırlar

Geçen ay MİT'in tırlarının Adana'da durdurulduğunu anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Adeta suçluymuş gibi, düşmanmış gibi tırları durdurdular. MİT mensubu yüzbaşımızı, üstteğmenimizi darp ettiler. Suriye'de Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren tırlarımıza düşmanca haince muamele yaptılar. Tabii ben bunları izlediğim zaman, gerçekten bir Başbakan olarak çılgına döndüm. Bunu yapan kim olursa olsun, orada bizim o tırlarımızı durduran kim olursa olsun bir şeyi bilmemiz lazım, bunlar haindir. Çünkü sana 'Milli İstihbarat'ın elemanıyım' diyecek, sen onları kelepçeleyeceksin, yere yatıracaksın üzerine tekmeyle basacaksın ve vuracaksın. 10 kişi, 15 kişi üzerine çullanıyor. Yahu bunlar terör örgütünün elemanı mı? Ve bir de pişmiş kelle gibi sırıtıyor. Ahlaksızlar, bir de böyle hem zulmediyor hem sırıtıyor. Ve oraya gelen savcı, bu savcı paralel yapı.
Biz bunlara müdahale edince CHP rahatsız olmuş, MHP rahatsız olmuş, hepsi de yanına toplandılar. Yahu MİT kimin, Bayır Bucak Türkmenleri kimin? Hani milliyetçiydiniz, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım gönderilsin diye bize haber gönderen de siz değil miydiniz ey MHP'liler? Biz o kardeşlerimizi CHP'ye, MHP'ye rağmen korumaya devam edeceğiz. Bu milliyetçiyiz diyenlere rağmen, devam edeceğiz.''

Erdoğan'ı protesto eden gruba TOMA'lı müdahale

2-371.jpg Adana'da düzenlenen mitingde Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan'ın konuşmasından 2 saat önce protesto yürüyüşü  yapmak isteyen göstericiler, polisin TOMA'lı müdahalesi ile  engellendi. Hükümet aleyhinde slogan atan grup, AK Parti İl  Başkanlığı'na yürümek istedi. Bölgede yoğun güvenlik önlemi  alan polis, gruba dağılmaları konusunda sık sık uyarı yaptı.

 Ancak, grup alınan önlemler ve uyarılara karşın yürüyüşe geçti.

Yolu araç trafiğine kapatan polis, gruba TOMA'larla su sıkarak müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler, polise taş yağdırdı.

Polisten kaçan eylemcilere tepki gösteren bir kadın da apartmandan üzerlerine kova ile su döktü.

Bir süre devam eden gerginlik, ara sokaklarda da alınan önlemlerle son buldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir