'İzmir Fuarı'nın onur konuğu tanıtım günü düzenledi

77. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu ülkesi Küba, ilişkileri geliştirebilmek için tanıtım günü düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - 77. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu ülkesi Küba, iki ülke arasındaki doğrudan ilişkileri geliştirebilmek için tanıtım günü düzenledi.

Fuar alanı 1 nolu holde gerçekleşen toplantıda konuşan Küba Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Antonio Carricarte, Küba ekonomisi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Carricarte, gelişme yolunda bir ülke olmasına karşın kimi ekonomik verileri gelişmiş ülkelerle eşdeğer bulunan Küba'nın, Amerika kıtasına entegrasyonu içinde barındıran bir programı sürdürdüğünü söyledi.

Küba'nın ticari ilişkilerinde Venezuela, Çin ve Kanada'nın ilk sıralarda olduğuna işaret eden Carricarte, "Bu sıralamada ilk 10'da Türkiye'yi de görmeyi umut ediyoruz" dedi.

Carricarte, Küba ve Türkiye arasında bugüne dek 18 işbirliği anlaşması imzalandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halklarımızın benzer karakterlerinin olması ve birbirimizi anlayışla karşılamamız, ilişkilerimizin gelişmesi için önemli bir dayanak olarak karşımıza çıkıyor. Küba'yı yalnızca 11 milyonluk pazar olarak görmemek gerekiyor. Küba'yı, büyük bir kıtayla entegrasyon sağlamak üzere olan ve kıtada köprü görevini üstlenmiş bir ülke olarak görmek gerekir."

Carricarte'nin konuşmasının ardından turizm başlıklı bir sunum da yapıldı. Daha sonra Türk işadamlarıyla ikili görüşmelere geçildi.