'KOBİ Destek Programı' yarın tanıtılacak

"Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı" yarın Ostim'de düzenlenecek toplantıda tanıtılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - KOSGEB İdaresi Başkanlığı'nın KOBİ'lerin sermaye piyasası olanaklarından azami ölçüde yararlanabilmelerini sağlamak, bu amaçla halka açılmalarını teşvik etmek ve ilk halka arza ilişkin belirlenecek maliyetlerinin desteklenmesi için hazırladığı "Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı" yarın Ostim'de düzenlenecek toplantıda tanıtılacak.

KOSGEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılmasının beklendiği toplantıda, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın moderatörlüğünde İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray'ın katılacağı bir panel gerçekleştirilecek.

Açıklamada, KOBİ'lerin teknolojik seviyelerini artıracak, yenilikçiliği geliştirecek ve böylece rekabet edebilir konuma gelebilmelerini sağlayacak uygun miktar ve koşullarda finansal kaynaklara ulaşabilmeleri için çeşitli mekanizmalar ve programlar oluşturulduğu belirtildi.

Bu çerçevede KOBİ'lerin sermaye piyasalarından kaynak temin etmelerine olanak sağlamak üzere kurulmuş olan Gelişen İşletmeler Piyasasının faaliyete geçmesiyle birlikte bir taraftan KOBİ'lere finansman desteği sağlanırken, diğer taraftan da KOBİ'lerin kurumsallaşmalarına katkıda bulunulacağı kaydedildi.

Özellikle Anadolu'da bulunan KOBİ'lerin hisse senedi ihraç ederek sermaye piyasalarından fon temin etmelerinin sağlanacağı ifade edilerek, "KOBİ'lerin borsaya açılmasıyla birlikte sermaye piyasalarından kaynak temin edebilmelerinin yanı sıra halka açılmak isteyen işletmelere önemli büyüklükte kurumsal ve kalıcı finansman kaynağına ulaşma imkanı sağlanacak. İşletmelerin ortaklarına ve yatırımcılara kendi hisse senetleri için bir piyasa yaratılması, halka açık hale gelinmesi, aile şirketi yapısından çıkıp, mülkiyet ve yönetimin ayrılmasına ve bu suretle şirketin profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmesine imkan sağlanacak" denildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir