'Ne derlerse desinler çaremiz yok'

Adı 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile anılan 4 eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun Başkanı Köylü, 'Artık ne derlerse desinler, çaremiz yok. Sonuç olarak ben de çok memnun değilim bu işten. Keşke bugün bitirebilseydik' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

4 eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun Başkanı AK Partili Hakkı Köylü’nün, 22 Aralık’taki toplantıda ilginç tespitler yaptığı ortaya çıktı. Köylü'nün toplantıda 'Artık ne derlerse desinler, çaremiz yok. Sonuç olarak ben de çok memnun değilim bu işten. Keşke bugün bitirebilseydik' dediği ortaya çıktı.

Köylü, Çağlayan’ın bilirkişiye dönük, “Yanlı, önyargılı, taraflı, kasıtlı” suçlamasını ciddiye almadıklarını belirtti, Bağış’ın, “2013 dışındaki hesapları inceleyemezsiniz” görüşünü de reddetti. Köylü, olası bir haksız mal edinme tespiti durumu için, “O malvarlığının da müsadere edilmesi gerekir” dedi.

2-408.jpgAK Partili eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’la ilgili Yüce Divan kararını 5 Ocak’a bırakan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun ertelemeyi tartıştığı son toplantıdan ilginç ayrıntılar çıktı. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, Çağlayan’ın bilirkişiye dönük, “yanlı, önyargılı, taraflı, kasıtlı” suçlamasını ciddiye almadıklarını belirtirken, Bağış’ın, “2013 dışındaki hesapları inceleyemezsiniz” görüşünü de reddetti. Köylü, olası bir haksız mal edinme tespitiyle ilgili, “Daha sonucu var bunun. O malvarlığının da müsadere edilmesi gerekir” dedi. Bağış, avukatı aracılığıyla verdiği itiraz dilekçesinde, “İddia edilen maddi menfaat sağlama eylemleri, iddiaya göre 2013 yılında işlenmiştir. Komisyonun, 2013 yılı öncesine ait mal varlığını araştırma yetkisi bulunmamaktadır” demişti. Tartışmalı 22 Aralık toplantısının tutanağına göre, bu görüşün hukuki olmadığını savunan muhalefet milletvekillerine Başkan Hakkı Köylü de katıldı. Köylü, “O bizim takdirimizde” dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir