'O' hekim suçlu bulundu

Geçtiğimiz haftalarda Van'da hayatını kaybeden Muharrem bebeğin ölümüyle ilgili olarak soruşturma açıldı. Açılan soruşturmada yetkili hekim kusurlu bulundu ve görev yeri değiştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Van'da geçtiğimiz haftalarda  hayatını kaybeden ve bir çuvala konularak babasının sırtında kilometrelerce taşınan küçük Muharrem Taş'ın ölümü kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve tepkilere yol açmıştı.

Muharrem bebeğin ölümü ile ilgili Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile yapılan soruşturma bugün sonuçlandı. Soruşturma sonucunda görev kusuru tespit edilen Acil Tıp Teknisyeni ile 112 hekiminin görev yerleri değiştirildi.

Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Van İli Gürpınar İlçesi Yalınca Köyü Çeli Mezrasında hayatını kaybeden Muharrem Taş’ın ölümü ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile yapılan soruşturma neticelenmiştir.  

Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli bir Acil Tıp Teknisyeni ile 112 hekiminin görev kusuru bulunduğu anlaşıldığından, ilgili kişiler hakkında gerekli disiplin cezalarının verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine karar verilmiştir. 

Ayrıca konuyla ilgili olarak Jandarma Karakolu ile İl Özel İdare Şantiye görevlileri hakkında gerekli incelemenin yapılması için raporun bir örneği Van Valiliğine gönderilmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir