'Olaylardan ders alınmamış'

HDP'nin Kobani için eylem çağrısı yapmasına Başbakan Davutoğlu tepki gösterdi. 'Yaşanan olaylardan ders alınmamış' diyen Davutoğlu, vatandaşları şiddet eylemlerinde yer almamaları için uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, HDP'nin eylem çağrısıyla ilgili olarak, "Bu olan olaylardan ders alınmadığını gösteriyor. Ben, bütün vatandaşlarımıza başka bir çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şiddet olayının içinde yer almamaları gerekir. Şiddet üzerinden hak talep etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul görmez, hiçbir demokratik ülkede şiddet kullanılarak, etrafa zarar vererek hak talebi mazur görülemez. Bütün valilerime de gerekli talimatlar gitmiştir. Kesinlikle kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek. HDP ve diğer siyasal zeminde mücadele ettiğiniz, siyasi mücadele yürüttüğünüz barışçıl bir siyasi parti olduğunu göstermenin vaktidir." dedi.

"İşçilerin haklarının takipçisi olsun"

Ermenek'te yaşanan maden kazasında 18 işçinin göçük altında kalmasına da değinen Davutoğlu, işçi ve işverenlere:

"Bütün vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum: Yasal olarak işçilerimize sağlanan imkanları sonuna kadar uygulamaları onlar için bir vecibedir. İşçilerimizden de rica ediyorum kendi haklarının takipçisi olsunlar. Hiçbir şekilde yasal olarak onlara tanınan hakların ihlal edilmesine izin vermesinler" çağrısı yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir