'Passolig' kartı TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, “Futbolseverlerin kişisel bilgilerini, tuttukları takımları beyan etmeye zorlanmaları, özel hayatın gizliliğinin ihlali değil midir?” diye sordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, önce şu hatırlatmayı yaptı: “Passolig adı altında, maçlara giriş için zorunlu hale getirilen kart, banka-kredi kartı özellikleri taşırken, senelik 15-40 lira kart parasının Aktif Bank’a ödeneceği bilgisi de basında yer almıştır. Ayrıca, kartların kullanımından doğan 'hizmet bedeli'nin maç başına 2 lira olarak tahsil edileceği, dolayısıyla bilet fiyatları artacağı ve kartların alınabilmesi için 5 lira gibi bir kargo ücreti ödeneceği bilgisine de yer verilmiştir.

Türkiye’de artık statta maç izlemek için anne kızlık soyadına kadar bütün bilgilerin Aktif Bank’a beyan edilmesinin zorunlu hale geldiği ve deplasman yasakları gibi engeller de eklenince, bir takımın maçına gitmiş seyircinin artık başka takımın maçlarını ancak televizyondan izleyebileceği, dolayısıyla, Aktif Bank’ın müşterisi yapılan vatandaşların farklı takımı tutan bir arkadaşıyla maça gidemeyeceği de yine basına yansıyan haberler arasındadır.”

CHP’li Tanrıkulu, bu bağlamda Kılıç’a şu soruları yöneltti: 

*Futbolseverin Passolig kartı için yıllık 15-40 TL aidat ve maç başına 2 TL ödeyecekleri iddiası doğru mudur? 
*Passolig kartın, banka-kredi kartı özelliklerini taşıyacağı iddiaları doğru mudur? 
*Passolig kart hizmetlerinin neden birden fazla banka tarafından verilmesi sağlanmamıştır? 
*Passolig kart hizmetlerinden beklenen gelir ne kadardır? 
*Passolig kart hizmetlerinin Aktif Bank’a verilmesi hangi ihale usulü ile gerçekleşmiştir? 
*Futbolseverlerin kişisel bilgilerini, tuttukları takımları beyan etmeye zorlanmaları özel hayatın gizliliğinin ihlali değil midir? 
*E-bilet uygulamasının amacı nedir? 
*Türkiye genelinde illere göre 2013 yılı spor müsabakalarında statlarda meydana gelen olay sayısı nedir? Bu olayların çıkma sebepleri nelerdir?”

(CİHAN)

Bu konularda ilginizi çekebilir