'Pişmanım ama haklıyım'

Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişi, Başbakan ve ailesi için söyledikleri nedeniyle CHP Lideri'ne saldırdığını öne sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'deki yumruklu saldırı davasının sanığı Orhan Övet, "Kılıçdaroğlu'nun Başbakana ve ailesine karşı yapmış olduğu söylemler nedeniyle kendisine yumrukla vurdum" dedi ve kimsenin kendisini azmettirmediğini söyledi.

Saldırı olayına ilişkin davanın ilk celsesine katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan Övet, önceki günlerde memur eşliğinde Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesine gelerek, savunmasını yaptı.

Tutanağa göre, olay günü CHP'nin grup toplantısına katılacağını söyleyerek, kimliğini bıraktığını ve yaka kartı aldığını anlatan Övet, önce MHP'nin grup toplantısını izlediğini bildirerek, "Oradan çıktım. Zaman da erkendi. Biraz dolaştım. Grup toplantısının yapıldığı yerin dış kısmındaki parkta bir süre oturdum. Orada çay içtim. Kemal Kılıçdaroğlu'nu beklemeye başladım" dedi.

Kılıçdaroğlu geldiğinde "Hiçbir şey söylemeden, direkt saldırdığını ve yumrukla vurduğunu" belirten Övet, saldırıdan sonra korumalarca yere yatırıldığını, bu sırada bazı siyasilerin kendisine vurduğunu kaydetti.

'Başbakan söylediği sözler nedeniyle'

Daha sonra kadın kuaförüne götürüldüğünü, ters kelepçe takıldığını ifade eden Övet, burada da darp edildiğini anlattı.

"Hiç kimsenin, kendisini bu suçu işlemeye azmettirmediğini" söyleyen Övet, "Olay tarihinde işsizdim. Halen de işsizim. Basını ve televizyonu takip ederim. Orada Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakana ve ailesine karşı yapmış olduğu söylemler nedeniyle kendisine yumrukla vurdum" beyanında bulundu.

Övet, savunmasının ardından, soruşturma aşamasında "şüpheli" olarak ifadesi alınan, ancak hakkında takipsizlik kararı verilen Ahmet Gençyılmaz ile ilgili soru üzerine, "Gençyılmaz'ı tanırım. Çocukluktan beri arkadaşım, hem de aile dostumuzdur. Kendisinin polis muhbiri olup olmadığını bilmiyorum. Olabilir de olmayabilir de. Kendisine daha önceden bu eylemi yapacağımı söylemiştim. Ancak kaç gün önce söylediğimi hatırlamıyorum. Uzun zaman önce değildi" diye konuştu.

'Yaptığımdan pişmanım'

Övet, "kesinlikle 'vatan haini' diye bir şey söylemediğini, direkt Kılıçdaroğlu'na vurduğunu" kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Büyükgümüş'ün talebiyle sorulan soru üzerine Övet, "Yaptığımdan pişmanım. Ancak yaptığım eylemde haklıyım" dedi.

Hakim Abdullah Tanrıkulu, savcının da talebi doğrultusunda, savunması alındığından Övet hakkındaki yakalama emrinin kaldırılmasına hükmederek, duruşmayı belirlenen tarihe bıraktı.