'Şoförler akşam Türkiye'de'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, IŞİD tarafından kaçırılan ve bugün serbest bırakılan şoförlerle ilgili konuştu. "32 şoförümüz Başkonsolosunuz tarafından teslim alıdı. Şu anda Erbil’e hareket halindeler" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 10 Haziran'da  IŞİD tarafından Musul'da kaçırıldıktan sonra bugün özgürlüklerine kavuşan 32 Türk şoförüyle ilgili açıklama yaptı. 32 şoförün Başkonsolos tarafından teslim alındığını belirten Davutoğlu, "Şoförlerin sağlık durumu iyi. Şu anda konsolosluk himayesinde Erbil'e doğru hareket ediyorlar. Akşam saatlerinde Türkiye'de olurlar" dedi

Davutoğlu, THY'ye ait bir uçağın saat 17:00 sularında Erbil'e ineceğini söyledi. Kaçırılan şoförlerin akşam 20:00 sularında Ankara'da olması bekleniyor.

Davutoğlu'nun konuşmasında satır başları:

"32 şoförümüz bundan 15-20 dakika önce Başkonsolosumuz tarafından teslim alındı. Şu anda Erbil’e hareket halindeler. Müslüm Görmez Bey'le telefonda görüştüm. Sağlıkları iyi. Bir vatandaşımız için özel bir muayene gerekebilir ama bir sıkıntı yok.

Dün akşam Başbakan’la bir bilgilendirme toplantısı sırasında bu bilgi geldi. Dün gece uykusuz bir şekilde bekledik. Gece boyu gelişmeleri takip ettik. Öğleye doğru net bilgiler ulaşmaya başladı. Bizzat vatandaşlarımızla görüşmeden bir bilgilendirme doğru olmayacaktı.

THY uçağımız İstanbul’dan havalandı. 17.00 gibi Erbil’e inecek. O zamana kadar Başkonsolosluğumuz tarafından misafir edilecekler. Sonra Türkiye’ye gelince de şoförler memleketlerine gönderilecek. Müslüm Bey de "Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizin, milletimizin arkamızda olduğunu hissettik" dedi.

49 vatandaşımızı da Türkiye’ye getirmek için uğraşıyoruz"

Musul'a yakıt taşıyan kamyon şoförleri 10 Haziran'da IŞİD militanları tarafından kaçırılmış hemen ardından da Türkiye'nin Musul başkonsolosluğunda bulunan 49 kişi yine IŞİD tarafından rehin alınmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir