'Tezcan'ın cenazesini bu akşam getireceğiz'

THY Genel Müdürü Kotil, Libya'daki THY ofisine düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan satış şefi Duman ile hayatını kaybeden muhasebe şefi Tezcan'ın cenazesini bu akşam İstanbul'a getirmek için çalıştıklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL-THY Genel Müdürü Temel Kotil,  Atatürk Havalimanı'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e hareketinin ardından, gazetecilerin Libya'da THY ofisine düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Saldırıda hayatını kaybeden muhasebe şefi Uğur Tezcan'ın cenazesi ile yaralı kurtulan satış şefi Nadide Nur Duman'ı uçakla akşam saatlerinde Türkiye'ye getirmek için çalıştıklarını belirten Kotil, "Libya'daki Büyükelçilik yetkilileriyle de temasa geçtik. Bu akşam getirmeye çalışıyoruz. Bir uçağımız var orada, bir de ambulans uçağımız var yaralı için. İstanbul'a getirilecekler. Başımız sağ olsun. Geçmiş olsun" diye konuştu.
 
Saldırının nedenine ilişkin bir soru üzerine Kotil, "Çok net olmayan şeyleri paylaşmayayım" dedi.
 
Yaralı Duman'ın sağlık durumuna ilişkin soruya Kotil, "O çok iyi. Sağlık Bakanlığı, ambulans uçağını gönderdi. Kendi uçağımız da dün akşamdan beri orada. İnşallah akşam üzeri gelecekler" karşılığını verdi.
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil, bugün, hayatını kaybeden Uğur Tezcan'ın ailesini ziyaret edeceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir