'Türkiye'ye bu müjdeyle döneyim'

Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliğine Fransa'nın tavrına ilişkin, "Bugün değerli mevkidaşımdan böyle bir müjdeyi özellikle almanın da beklentisi içerisindeyim. Gerçi kendileri bir ışık yaktılar ama biraz daha net olsun ve Türkiye'ye bu müjdeyle döneyim" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan ve Hollande, görüşmenin ardından açıklama yaptı.

"Suriye’de aslında iki düşman var; Biri IŞİD, diğeri Esad rejimi" diyen Hollande, mücadelenin kazanılması için Özgür Suriye Ordusu'na destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. Hollande, "Uçuşa yasak ve güvenli bölge olmalı" dedi.

Erdoğan'ın Kobani değerlendirmesine destek verdi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Hedefimiz aynıdır; birlikte IŞİD'e karşı mücade etmek. Sadece Kobani yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bölgesel sorunlar yaşıyor. Irak ve Suriye ülkeleriyle ilgili bakışta Fransa ile Türkiye arasında herhangi bir fark yok. Terör örgütü, Irak’ın yüzde 40’ını işgal altında tutuyor, Suriye’de de işgal altına aldı. Dünya buna seyirci kalmamalı.

"Varsa yoksa Kobani"

Niçin Kobani? Yüzde 40’ı işgal altında olan Irak değil. Varsa yoksa Kobani. Kobani’de insan yok. 200 bin insan ülkemizde. Orada 2 bin savaşçı var, bundan dolayı mı sürekli bombalanıyor.

Devlet terörü estiren Esad var. Esad giderse halk ne istiyorsa o olacak diyebiliyorsak demokrasiyi savunuyoruzdur. Irak ordusu kaçmakta yerini de IŞİD'e bırakmaktadır."

Türkiye'nin "Uçuşa yasak bölge, güvenli bölge ve eğit donat talebini bir kez daha hatırlatan Erdoğan, IŞİD'e destek verildiği iddiasına da sert tepki gösterdi. 

Erdoğan, "Türkiye hiçbir zaman terör örgütüne destek vermemiştir" diye konuştu.

Fransa'dan AB üyeliği için destek istedi

Fransa'dan daha önce bloke ettikleri fasılların açılması konusunda destek isteyen Erdoğan, "Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin Fransa'nın tavrıyla ilgili olarak, "Bugün değerli mevkidaşımdan böyle bir müjdeyi özellikle almanın da beklentisi içerisindeyim. Gerçi kendileri bir ışık yaktılar ama bu ışık diyorum biraz daha net olursa, flu olmasın, net olsun ve Türkiye'ye ben bu müjdeyle döneyim. Türkiye AB muktesabatına en hazır ülkedir. Bazı fasıllar konusunda Türkiye tüm hazırlıklarını yapmıştır. Fransa’nın bloke edildiği fasıllarla ilgili adım atılırsa sonrası gelecektir. Türkiye ve AB bütünleşsin istiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir