'Vatandaş yumruğunu sandıkta vuracak'

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Sarıgül'ü vatandaşı yumrukladığı iddiasıyla eleştiren Erdoğan, "Ortaya çıkan vatandaşa yumruk atıyor. Vatandaş da bunlara sandıkta yumruğu vuracak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADIYAMAN - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da partisinin mitinginde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı KIlıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaytı Mustafa Sarıgül'e yönelik eleştirilerde bulundu. CHP^'yi Dersim katliamının baş sorumlusu olmakla suçlayan Erdoğan, Sarıgül için ise, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayı vatandaşa yumruk atıyor. Vatandaş da bunlara sandıkta yumruğu vuracak" ifadelerini kullandı.

"Kurdukları tuzak artık bozuldu"

Mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, "CHP'nin, MHP'nin, Pensilvanya'nın, onlarla birlikte medyanın, iş çevrelerinin kurdukları tuzak alt üst oldu. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. 'Darbe yapalım, sandıksız hükümeti devirelim' dediler, ayakları dolaştı, tökezlediler. Şimdi bunun hesabını verecekler, millet sandıkta bunun hesabını soracak. Hukuk yoluyla da biz hesabını soracağız" dedi.

"Aradık, sorduk, diktatörü bulduk"

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aradık, sorduk, diktatörü bulduk. Ey CHP diktatör senin içinde. Kim? İnönü. İnönü, İtalya'da Nazi, Faşizm iktidar olduğunda onları ilk tebrik edenlerden olmuştur. Ve öyle ki bunlar Dersim'de katliamın baş sorumlusudur. Katliamın baş sorumlusu olduğu halde bugün kalkıp da bu CHP'nin genel müdürü Dersimli olduğu halde orayla ilgili bir kelime edebiliyor mu?"

"Vatandaş da bunlara sandıkta yumruk vuracak"

"CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayı vatandaşa yumruk atıyor. Vatandaş da bunlara sandıkta yumruğu vuracak"