'Yüksek Hız'da kaza

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında, Köseköy-Gebze kesimindeki hatta deneme sürüşü yapan "Piri Reis" treni, Dilovası'nda ray bakım makinesine çarptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Dilovası Diliskele Tüneli mevkisinde deneme sürüşü yapan ve üzerinde "test treni" yazan Piri Reis adlı tren, henüz belirlenemeyen bir nedenle ray bakım makinesine arkadan çarptı.

Kazada, tren ve bakım makinesinde hasar oluştu. Olay yerine gelen polis ve demiryolları ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı.

Ekipler, iş makineleriyle hasar gören vagon ve ray bakım aracını kaldırmak için çalışma başlattı.

TCDD'den açıklama

Kazayla ilgili olarak TCDD'den açıklama geldi. Kazanın hızlı tren hattında meydana gelmediği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberlerde iddia edildiği gibi Piri Reis test treni devrilmemiştir. Gebze-Tavşancıl arasında test esnasında, yüklenici firma sorumluluğunda bulunan ve o sırada hatta olmaması gereken ray taşlama aracına arkadan vurmuştur. Ray taşlama aracı yoldan tahliye edilmektedir. Olay hızlı tren hattında değil, konvansiyonel hatta meydana gelmiş olup, ölü ve yaralı bulunmamaktadır.
 
 2004 yılında Pamukova'da kaza yapmıştı

22 Temmuz 2004'te Ankara-İstanbul arasında hızlandırılmış tren seferini yapan 'Yakup Kadri Karaosmanoğlu' adlı tren aşırı hızdan dolayı raydan çıkmış, toplam 230 yolcudan 41’inin ölümüne, 80’inin de yaralanmasına sebep olmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir