'Yüzde 88'i tamamlandı'

Başbakan Davutoğlu, 3'üncü köprü inşaatının yüzde 88'inin tamamlandığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3'üncü köprü inşaatının bitime yaklaştığını belirterek, bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasını planladıklarını bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3'üncü köprü inşaatını havadan inceledi.

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor" diyen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

"Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü. 3'üncü Köprü İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı."

'Bu yaz içinde İstanbulumuza kazandıracağız'

"Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti" diyen Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız."

'Başika'da olumsuzluk söz konusu değil' 

Başika Kampı'na IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu, "Başika Kampı'ndaki askerlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Güvenlikleri bağlamında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmamıştır. Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar. Başika kampında yürütülen faaliyet sadece ve sadece DAEŞ'e karşıdır. Irak Merkezi Hükümeti bütün bu toprakları, egemenliğini koruyacak şekilde tümünü kontrol altına aldığında zaten Türkiye'nin orada bulunmasına ihtiyaç kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.