113 milyon dakika görüntülü konuştuk

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Sayın, 33 milyon görüntülü görüşmede 113 milyon dakika konuşulurken, 112 milyon dakika Turkcell Mobil TV izlendiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, telsiz ücretlerinin faturasız abonelere de yansıtılmasına ilişkin olarak, bunun sektörün karlılığının azalmasıyla ilgili bir durum olduğunu ve sektörün karlı büyümesinin sağlanmasının önem taşıdığını söyledi.

Sayın, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Turkcell'in 34,1 milyon abone ile yüzde 54'lük pazar payını koruduğunu belirterek, müşteri deneyimini iyileştirmek için yürüttükleri çalışmalar kapsamında 327 yenilik yapıldığını ve 115 sürecin yenilendiğini anlattı.

Fatura kontrolünü kolaylaştıran uygulamalar, sesli komut-yanıt sistemi, yanlışlıkla internete giren müşteriler için 0-40 kilobayt arası ücretsiz data kullanımı gibi servis ve paketler hakkında bilgi veren Sayın, "Turkcell'liler son 1 yılda seste yüzde 28, mobil internette yüzde 37 oranında düşen iletişim maliyetleriyle iletişim kurdu" dedi.

Sayın, Turkcell'in son 2 yılda 75 marka ile işbirliğine giderek 94 kampanya gerçekleştirdiğini ifade etti.

Aylık ortalama 11 milyon mobil internet kullanıcısına ulaşan Turkcell'in şebekedeki akıllı cihaz sayısının bir yılda yüzde 100 artış gösterdiğini belirten Sayın, son iki yılda Turkcell Uygulama Dükkanı'ndan indirilen uygulama sayısının 41 milyonu geçtiğini bildirdi.

112 milyon dakika Turkcell Mobil TV izlendi

Emre Sayın'ın verdiği bilgilere göre, 2 yılda gncPlay'de 35 milyon ücretsiz şarkı dinlendi. Toplam 33 milyon görüntülü görüşmede 113 milyon dakika görüşülürken, 112 milyon dakika Turkcell Mobil TV izlendi.

Goller Cepte uygulaması ile toplam 70 milyon gol videosu seyredildi. 2010-2011'de en çok izlenen gol Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Kazım Kazım'ın attığı gol oldu.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Sayın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer'in, mobil internet altyapısının artan talebe uygun olarak güçlendirilmemesi durumunda yetersiz kalacağı uyarılarının hatırlatılması üzerine, Türkiye'nin mobil internette dünyadaki en iyi lokasyonlardan biri olduğunu, Turkcell'in 3G nüfus kapsamasının yüzde 85 seviyesinde bulunduğunu, mobil internet kullanımı artarken, yatırımlarının da devam ettiğini anlattı.

Telsiz ücretlerinin bundan sonra faturasız abonelere de yansıtılacak olmasına ilişkin bir soru üzerine de Sayın, bunun, sektörün karlılığının azalmasıyla ilgili bir durum olduğunu, sektörün karlı büyümesinin sağlanmasının önem taşıdığını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir