15 Ağustos'u bayram ilan ettiler!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – PKK 15 Ağustos terörist saldırısını "direniş bayramı" ilan etti. Kandil, hükümetin demokratikleşme projesini inceleyeceklerini, ciddi adımları kuşkusuz destekleyeceklerini bildirdi. 

"KCK Yürütme Konseyi Üyesi" Duran Kalkan ANF'de yer alan açıklamalarında 1. Dünya Savaşı ve "Kapitalist Modernite"nin Kürdistan'ı böldüğünü, parçaladığını sonra da inkâr ettiğini öne sürerek "15 Ağustos Atılımı" ve PKK direnişinin Kürdistan Ulusal Kongresi'nde Kürt birliğinin sağlanması yolunu açtığını iddia etti. 

Kürt halkının "15 Ağustos diriliş ve direniş bayramını" kutlayan Kalkan, "Atılımın yaratıcıları Önder Apo'yu, Kürt halkını selamlıyorum. 15 Ağustos diriliş ve direniş bayramlarını kutluyorum. Komutan Agit yoldaş şahsında tüm 15 Ağustos Atılım şehitlerini, Kürdistan özgürlük mücadelesinin kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum" dedi. 

Hükümetin projesini inceleyeceğiz, ciddi adımları destekleyeceğiz

Tıpkı Suriye'nin kuzeyinde olduğu gibi "Kuzey"de de Kürt iradesinin oluşmasını, kesinleşmesine, Kürt -Türk ilişkilerinin yeniden demokratik ilkeler temelinde birlik ve kardeşlik içerisinde şekillenmesine karşı olan şoven, milliyetçi, faşist, soykırımcı, Kürtler üzerindeki inkâr ve imhadan çıkar sağlayan güçlerin, sürece karşı çıktıklarını kaydeden Kalkan, AKP'nin süreci kabul eden bir konumda olduğunu ancak dar parti çıkarları için oy hesapları doğrultusunda bu sonuçları kullanmak istediğini öne sürdü. Kalkan "Halbuki, böyle cesaretli bir demokratik irade AKP'yi güçlendirir, Türkiye'yi geliştirirdi. Çözülemeyen sorunları çözerdi" dedi. 

Kalkan, "Önder Apo ile görüşmeler zar zor ilerliyor. Koşullarında bir değişiklik olmadı, ciddi bir demokratikleşme projesi ortaya konmadı. Başbakan hükümetin böyle bir proje çalışması içinde olunduğunu belirtiyor. Biz izliyoruz, içeriğine bakacağız, kuşkusuz ciddi adımları destekleyeceğiz" dedi. Kalkan önümüzdeki haftaların daha büyük bir duyarlılıkla değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.